Sti

G20-topmødet den 18.-19. juni 2012 i Los Cabos, Mexico
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

18/06/2012

Foto©Hemera/Thinkstock

Foto©Hemera/Thinkstock

G20-topmødet finder sted i Los Cabos, Mexico.
Den Europæiske Union er repræsenteret ved Europa-Kommissionens formand, José Manuel Barroso, og formanden for Det Europæiske Råd, Herman Van Rompuy.

  Før topmødet sendte José Manuel Barroso og Herman Van Rompuy et fælles brev til EU's stats- og regeringschefer for at informere dem om de nøglespørgsmål, der er på dagsordenen i Los Cabos. De anbefalede, at EU bør tilstræbe at opnå resultater på de fire prioriterede områder, der blev opstillet i konklusionerne fra Det Europæiske Råds forårsmøde, nemlig:

  1. fastholdelse af vækst og beskæftigelse øverst på G20's dagsorden;

  2. fortsat styrkelse af den internationale finansarkitektur;

  3. væsentlige yderligere fremskridt i reformen det finansielle marked;

  4. tiltag til at styrke fødevaresikkerheden og fremme udviklingen.

  Baggrund:

  Det syvende topmøde mellem verdens 20 største økonomier er det første, som finder sted i Latinamerika. Sidste års G20-topmøde fandt sted i Cannes (Frankrig), og i 2013 er Rusland vært.
  G20-gruppen samler verdens største udviklede og hastigt voksende økonomier. Gruppen består af 19 lande (Argentina, Australien, Brasilien, Canada, Kina, Frankrig, Tyskland, Italien, Indien, Indonesien, Japan, Mexico, Sydkorea, Rusland, Saudi-Arabien, Sydafrika, Tyrkiet, Det Forenede Kongerige og USA) og Den Europæiske Union. Tilsammen tegner de sig for omkring 90 % af verdens bruttonationalprodukt, 80 % of verdenshandelen og to tredjedele af verdens befolkning

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 20/06/2012  |Til toppen