Sti

Massemøde i Horsens sætter fokus på klima, udvikling og handel
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

28/05/2012

Mandag og tirsdag besøger de tre EU-Kommissærer Connie Hedegaard (Klima), Andris Piebalgs (Udviklingsbistand) og Karel de Gucht (Handel) Danmark i anledning af den fælles-parlamentariske forsamling bestående af Europa-Parlamentet og ACP-landenes nationale parlamenter. Forsamlingen består af 78 medlemmer af Europa-Parlamentet og 1 medlem af parlamentet i hver af de 78 lande i Afrika, Caribien og Stillehavet, som deltager i EU's bistandsprogrammer. Kommissærerne vil diskutere klimapolitik, udviklingspolitik og handelspolitik med parlamentarikerne og afholde møder med danske ministre. 

  Mødet, som er det suværent største under det danske EU-formandskab, ventes at tiltrække over 400 deltagere, heraf op mod 150 parlamentarikere fra EU, Afrika, Vestindien og Stillehavet.

  Den Blandede AVS-EU Parlamentariske Forsamling

  AVS dækker over 78 lande i Afrika, Vestindien og Stillehavet, som EU gennem mange år har haft et udviklingssamarbejde med. Samarbejdet omfatter blandt andet handelsaftaler og bistand. Som et led i samarbejdet mødes ministre fra AVS-lande og EU jævnligt for at drøfte aktuelle spørgsmål i samarbejdet. Det samme gør parlamentarikere.

  Den Blandede AVS-EU Parlamentariske Forsamling tæller 78 medlemmer af Europa-Parlamentet plus en parlamentariker fra hvert af de 78 AVS-lande. Forsamlingen mødes to gange årligt, om foråret i Europa - typisk i EU-formandskabslandet og om efteråret under mere eksotiske himmelstrøg i et AVS-land.

  Den Blandede Parlamentariske Forsamling er et rådgivende organ, der har til opgave:

  At fremme den demokratiske proces gennem dialog og inddragelse
  At skabe en større forståelse mellem befolkningerne i EU og AVS-staterne og skabe større bevidsthed om udviklingsspørgsmål
  At drøfte udviklingsemner, der er relevante for AVS-EU-partnerskabet
  At rådgive AVS-EU Ministerrådet
  En vigtig del af Forsamlingens arbejde er rettet mod at fremme menneskerettigheder, demokrati og fælles humanistiske værdier, hvilket har udmøntet sig i fælles forpligtelser og fælles engagement i en række udviklingspolitiske sager i FN-regi.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/05/2012  |Til toppen