Sti

Gennemgang af den Europæiske Naboskabspolitik
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

15/05/2012

©iStockphoto/Thinkstock

©iStockphoto/Thinkstock

Kommissionen præsenterede den 15. maj en større gennemgang af den Europæiske Naboskabspolitik (ENP). Gennemgangen består af en pakke på tolv landestatusrapporter, som vurderer gennemførelsen af naboskabspolitikken i 2011 i de nabolande, som EU har aftalt en naboskabshandlingsplan med eller lignende tiltag, to regionale situationsrapporter om de fremskridt, der i 2011 er gjort inden for gennemførelsen af det østlige partnerskab og partnerskabet for demokrati og fælles velstand, og et statistisk bilag.

  Baggrund

  Den europæiske naboskabspolitik blev lanceret i 2004 med det formål at forhindre, at der skulle opstå nye skillelinjer mellem det udvidede EU og dets naboer, og for samtidig at øge velstanden, stabiliteten og sikkerheden for alle parterne.
  I maj 2011 foreslog Kommissionen en ny politik overfor en naboregion under hastig forandring, baseret på ”mere for mere”, gensidig ansvarlighed og fælles tilslutning til universelle værdier såsom menneskerettigheder, demokrati og retsregler, samt på en højere grad af differentiering. Denne politik dannede grundlag for EU’s reaktion på det arabiske forår, i form af et klart budskab om solidaritet og støtte til nabolandene syd for Middelhavet, og de østlige nabolandes bestræbelser på at etablere tættere politisk samarbejde og dybere økonomisk integration.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 16/05/2012  |Til toppen