Sti

EU til kamp mod sult og hungersnød på Afrikas Horn
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

16/03/2012

Foto©istockphoto/Thinkstock

Foto©istockphoto/Thinkstock

Omkring 13 millioner mennesker på Afrikas Horn har været berørt af tørke og sult, som i dele af Somalia har udviklet sig hungersnød. Som reaktion på denne nødsituation og for at tilfredsstille regionens voksende langsigtede behov har EU styrket sin indsats med henblik på at styrke de berørte landes evne til i fremtiden at modstå tilsvarende kriser.

  Kommissær med ansvar for udvikling, Andris Piebalgs, og Kommissær med ansvar for humanitær bistand, Kristalina Georgieva, vil fremlægge det nye handlingsprogram for Afrikas Horn, som har til formål at lette overgangen fra humanitær bistand og kriseindsats til langsigtet udviklingssamarbejde med regionen. Initiativet kombinerer forbedring af situationen på kort sigt med en langsigtet plan frem til 2020, som sigter på at skabe større fødevaresikkerhed og opbygge bedre evne til at håndtere katastrofer.

  Kommissær Pielbags og Kommissær Georgieva vil fremlægge den nye plan ved en international konference i København, som markerer 50året for grundlæggelsen at den danske udviklingsbistandstjeneste DANIDA.

  Baggrund:

  Det kommende initiativ sigter på at øge fødevaresikkerheden, skabe bedre livsbetingelser og udvikle bæredygtigt landbrug. Det er en del af EUs strategiramme for Afrikas Horn, som blev vedtaget i november 2011. Med initiativet følger Kommissionen principperne om at knytte nødhjælp sammen med genopbygning og udvikling.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 16/03/2012  |Til toppen