Sti

EU-Kommissær Kristalina Georgieva besøger Danmark
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

09/12/2011

Fredag den 9. december besøger den bulgarske Kommissær for Internationalt Samarbejde, Humanitær Bistand og Krisestyring Kristalina Georgieva Danmark for at mødes med en lang række danske aktører på området.

  Kommissæren arbejder til daglig med nødhjælp til katastroferamte områder. Den humanitære hjælp, der gives til ofre både for menneskeskabte og naturskabte katastrofer, kanaliseres gennem internationale og nationale organisationer. Derudover er EU's beredskabsmekanisme et vigtigt redskab i EUs krisestyring, hvor Kommissæren har ansvar for forebyggelse, beredskab og den konkrete respons.
  Både humanitær hjælp og civilt beredskab har til formål at styrke EUs kapacitet på krisestyringsområdet.

  Temaerne for møderne rækker fra EU's lovgivning på det civile beredskab; dansk, europæisk og international krisestyring under katastrofer til EU's generelle humanitære bistand, fødevaresikkerhed og finansieringen af området på EU's budget, som bliver forhandlet under det danske formandskab. Kommissæren spiser morgenmad med medlemmer af Europabevægelsen i Finanssektorens hus Amaliegade 7, mødes med Folketingets udvalg for forsvars- og for udenrigsanliggender samt Beredskabsstyrelsen udover samtaler med forsvarsministeren og ministeren for udviklingsbistand.

   

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 09/12/2011  |Til toppen