Sti

Dansker vinder 2 x EU-journalistpris
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

08/12/2011

Foto©Hemera/Thinkstock

Foto©Hemera/Thinkstock

Tom Heinemann modtager Lorenzo Natali Grand Prize 2011 for sin historie om mikrolån.

  17 vindere fra hele verden fik under prisceremonien i Bruxelles her til aften tildelt Lorenzo Natali-prisen for fremragende journalistisk arbejde vedrørende spørgsmål om udvikling, menneskerettigheder og demokrati. De er blevet udvalgt blandt over 1 300 Tom Heinemanndeltagere.

  Vinderne af Lorenzo Natali-prisen 2011 har bl.a. behandlet emnerne mikrolån, voldtægt som straf og det dobbeltliv, som homoseksuelle i Afrika lever, kønsfordelingen i Indien, handel med børn, heksekunst, omskæring af kvinder og slaveri.
  En fuldstændig liste over alle vinderne og deres artikler og tv- og radioudsendelser kan findes på Lorenzo Natali-prisens websted.

  http://lorenzonataliprize.eu/

  Baggrund:

  Lorenzo Natali-prisen har i tyve år været en del af Europa-Kommissionens udviklingspolitik. Ved at forsvare ytringsfriheden, demokratiet, menneskerettighederne og udvikling er det muligt at fremme god regeringsførelse, fred og bedre levevilkår i de fattigste lande.
  Der uddeles priser til et samlet beløb af 60 000 EUR (hovedprisen, den særlige tv-pris og den særlige radiopris samt førsteprisen i hver af de regionale kategorier er på 5 000 EUR. Anden- og tredjeprisen i de regionale kategorier er på henholdsvis 2 500 EUR og 1 500 EUR) til 17 journalister inden for følgende kategorier: Afrika, den arabiske verden og Mellemøsten, Asien, Europa, Latinamerika og Caribien, den særlige tv-pris, den særlige radiopris og hovedprisen.
  En uafhængig jury under ledelse af Toby Vogel, en ledende journalist fra European Voice, udvalgte årets vindere. I forbindelse med Lorenzo Natali-prisen 2011 samarbejder Europa-Kommissionen med Journalister uden Grænser, som vandt Sakharov-prisen for tankefrihed i 2005.

   

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 09/12/2011  |Til toppen