Sti

G20-topmødet i Cannes den 3. - 4. november 2011
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

03/11/2011

Foto©Hemera/Thinkstock

Foto©Hemera/Thinkstock

Den Europæiske Union er fuldgyldigt medlem af G-20 og var repræsenteret af Kommissionens formand, José Manuel Barroso, og formanden for Det Europæiske Råd Herman Van Rompuy.
Forud for topmødet fremlagde de deres synspunkter i et brev, som blev sendt til EU's stats- og regeringschefer 7. oktober. Det Europæiske Råd vil på sit møde den 23. oktober færdiggøre EU's forberedelser af G-20 topmødet.

 

  I brevet opfordrer de til fornyelse af den kollektive indstilling i G-20, og de understreger, at Europa i år har et særligt ansvar, idet G-20 topmødet finder sted i Frankrig. Vi må gøre G-20 til et topmøde, som genopretter tilliden og understøtter vækst, jobskabelse og finansiel stabilitet.

  Begge europæiske ledere forventer, at Europa vil være i fokus på topmødet i Cannes. Vores partnere i G-20 kommer med den indstilling, at hvis Europa ikke løser sine gældsproblemer, kan det få alvorlige konsekvenser for verdensøkonomien. Vi er derfor nødt til at vise dem, at Den Europæiske Union er fast besluttet på at gøre, hvad der er nødvendigt for at overvinde de aktuelle problemer. Samtidig vil vi også kræve, at vores G-20 partnere yder et konstruktivt bidrag, der kan være med til at løse de udfordringer, som den globale økonomi står over for.

  EU's prioriteter for G-10 topmødet er:

  - genskabelse af væksten og udjævning af de globale makroøkonomiske ubalancer
  - konkrete reformer af de finansielle markeder
  - smidiggørelse af det internationale monetære system
  - fremme af samhandelen som det mest effektive middel til at skabe global vækst
  - fremme af den sociale dimension af globaliseringen
  - fødevaresikkerhed og fremme af G-20 udviklingsdagsordenen og planen for innovativ finansiering, jf. Kommissionens forslag om en skat på finansielle transaktioner, som vil kunne bidrage til overvinding af de globale udfordringer for alle, såfremt G-20 tager
  lignende initiativer
  - fortsat fokusering på at løse de globale klima- og energiudfordringer samt bekæmpelse af korruption
  - forbedring af den global styring

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 14/11/2011  |Til toppen