Sti

EU-Brasilien topmøde den 4. oktober 2011
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

04/10/2011

Foto©Istockphoto/Thinkstock

Foto©Istockphoto/Thinkstock

EU og Brasilien oprettede diplomatiske forbindelser i 1960, og der er tætte historiske, kulturelle, økonomiske og politiske bånd mellem EU og Brasilien. Forholdet mellem de to parter i dag sker inden for rammerne af EU-Brasilien-rammeaftalen for samarbejde (1992), EU-Mercosur-rammeaftalen om samarbejde (1995) og aftalen om videnskabeligt og teknologisk samarbejde (2004).

  I maj 2007 anbefalede EU at indlede et strategisk partnerskab for at knytte snævrere bånd til Brasilien. Det første topmøde mellem EU og Brasilien blev afholdt i Lissabon i juli 2007. Centrale emner på topmødet var effektivt multilateralt samarbejde, klimaændring, bæredygtig energi, kampen mod fattigdom, Mercosur-integrationsprocessen samt stabilitet og velstand i Latinamerika. Det nye partnerskab placerer Brasilien, Mercosur-området og Sydamerika højere på EU's politiske landkort.

  Der er afsat i alt 61 mio. euro i landestrategien for Brasilien 2007-2013 med fokus på at øge de bilaterale forbindelser gennem sektordialoger, stipendieprogrammer, instituttet for europæiske studier samt miljø. Handel er et andet vigtigt dialogområde, da Brasilien er EU's vigtigste marked i Latinamerika.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 04/10/2011  |Til toppen