Sti

Libyen
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

22/08/2011

Foto © European Union

Foto © European Union

Fælles udtalelse om Libyen af Europa-Kommissionens formand, José Manuel Barroso, og formanden for Det Europæiske Råd, Herman Van Rompuy:

Det libyske folks stræben efter frihed har nået et historisk vendepunkt. Muammar Gaddafis styre er ved at nå sit endeligt efter en utrættelig indsats fra det nye Libyens styrkers side og med militær støtte fra NATO, flere EU-lande og lande i regionen. Vi opfordrer oberst Gaddafi til at acceptere folkets vilje og træde tilbage med øjeblikkelig virkning for at afværge yderligere blodsudgydelser og lidelser.

  Vejen mod frihed og selvbestemmelse ligger nu åben for Libyen. Den Europæiske Union vil sammen med det internationale samfund fortsætte med at støtte landet med overgangen til demokrati og med økonomisk genopbygning baseret på social retfærdighed, hensyntagen til alle og territorial uafhængighed.

  Udviklingen i Libyen er med til at give ny næring til det arabiske forår, og kampen for frihed og værdighed vil blive videreført af befolkningerne i regionen. Den Europæiske Union står ved libyernes side og støtter dem i deres ønske om demokrati og ret til selv at bestemme over deres fremtid.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 23/08/2011  |Til toppen