Sti

Topmøde mellem Afrika og EU
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

30/05/2011

Foto©istockphoto/Thinkstock

Foto©istockphoto/Thinkstock

Den Afrikanske Unions kommission og Europa-Kommissionen mødes i Bruxelles til det femte årlige møde mellem de to kollegier. De vil gøre fremskridt med hensyn til den fælles dagsorden for det strategiske partnerskab mellem Afrika og EU og vil i diskussionerne fokusere på to aktuelle spørgsmål: demokrati og vækst.

  De store demokratiske omvæltninger, der finder sted i Nordafrika, har brug for fuld støtte fra det internationale samfund med henblik på at styrke den politiske regeringsførelse og økonomiske styring i hele Afrika. Da verden er ved at komme sig over den økonomiske krise er det på samme tid af stor vigtighed for både Afrika og Europa at kickstarte væksten og fokusere på inklusiv og bæredygtig udvikling i Afrika med kursen sat efter at opnå millenniumsmålene inden 2015.

  Kommissionens formand José Manuel Barroso, udtalte før mødet: "De opmuntrende historiske forandringer i Afrika giver store muligheder for at styrke samarbejdet mellem vores to kontinenter. De to kommissioner vil fortsat udgøre motorerne i det ambitiøse fælles EU-Afrika-partnerskab. Sammen kan vi opnå reelle fremskridt for befolkningerne i Europa og Afrika ved at tage hånd om de globale problemer, skabe større muligheder for handel, investeringer og inklusiv udvikling og ved at følge op på befolkningernes ønsker om demokratiske reformer og social retfærdighed."

  Det strategiske partnerskab mellem Afrika og EU har fælles målsætninger, der går videre end det traditionelle forhold mellem donor og modtager, og består i en dialog af ligeværdige parter. EU er Afrikas største handelspartner. I 2009 stammede 36 % af al importen til Afrika fra Europa. De europæiske institutioner er på verdensplan samlet set den næststørste støtteyder til Afrika. Europa-Kommissionen har afsat 24,4 mia. EUR gennem de forskellige finansielle instrumenter i perioden 2007-2013 til støtte af den fælles Afrika-EU-strategi og de tematiske partnerskaber heri.

  Diskussionerne vil omhandle styrkelsen af det politiske og tekniske samarbejde mellem de to institutioner, og hvordan der kan gives nye impulser til gennemførelsen af den fælles Afrika-EU-strategi og delene af den fremtidige politiske dagsorden.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 30/05/2011  |Til toppen