Sti

Arabisk forår: Naboskabspolitikken styrkes med 9,25 milliarder kroner
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

25/05/2011

En konkret reaktion på det arabiske forår og en gulerod til vore naboer mod øst, kalder Kommissionens formand, José Manuel Barroso, beslutningen om at styrke den europæiske naboskabspolitik ved at tilføre den flere midler og bedre redskaber til at støtte demokratiske reformer i syd og øst.
Vedtagelsen er sket i fællesskab mellem Kommissionen og EU's højtstående repræsentant for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik, Catherine Ashtonog er resultat af den strategiske gennemgang, som blev indledt i juli sidste år

  Baggrund:

  Den europæiske naboskabspolitik så dagens lys i 2004 og har til formål at hindre, at der opstår nye skillelinjer mellem landene i det udvidede EU og deres nabolande, og at alle i stedet sikres velstand, stabilitet og sikkerhed. Naboskabspolitikken skal uddybe den politiske dialog med EU's nabolande og sikre en høj grad af økonomisk integration med EU.
  Naboskabspolitikken er åben for 16 af EU's nærmeste naboer, nemlig Algeriet, Armenien, Aserbajdsjan, Hviderusland, Egypten, Georgien, Israel, Jordan, Libanon, Libyen, Moldova, Marokko, de besatte palæstinensiske områder, Syrien, Tunesien og Ukraine.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 27/05/2011  |Til toppen