Sti

Lorenzo Natali-journalistprisen 2011
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

03/05/2011

Foto©Hemera/Thinkstock

Foto©Hemera/Thinkstock

I dag, på verdensdagen for pressefrihed, lancerer kommissær for udvikling, Andris Piebalgs, Lorenzo Natali-journalistprisen for 2011. Prisen tildeles til journalister inden for TV, radio og skreven presse, der har gjort en særlig journalistisk indsats inden for emnerne udvikling, demokrati og menneskerettigheder.

  Kommissær Piebalgs udtrykker stolthed over at kunne lancere prisen som en del af kampen for den pressefrihed, som stadig er fraværende alt for mange steder i verden. Prisen anerkender det mod og den vilje, som journalisterne viser, når de holder pressefrihedens fane højt, ofte med risiko for deres egen sikkerhed.

  Vindere inden for kategorien trykt/online journalistik bliver tildelt præmier på 5.000 € for førstepladsen, 2.500 € for andenpladsen og 1.500 € for tredjepladsen. Vinderne af TV- og radiokategorierne vil blive tildelt 5.000 € hver. Vinderen af hovedprisen vil blive tildelt yderligere 5.000 €. Vinderne bliver annonceret ved en prisuddelingsceremoni I December 2011.

  Journalistik, som ønskes bedømt, skal være offentliggjort eller udsendt i perioden 1. juli 2010 til 31. august 2011, for at blive taget i betragtning til pristildelingen 2011. Deadline for ansøgning er 31. august 2011. Følg linket nedenfor for at ansøge.

  Tildelingen baseres på en bedømmelse af relevansen for menneskerettigheder, demokrati og udvikling, udført af en uafhængig komité. Kvalitet, originalitet, politisk indvirkning og grundigheden af den research, journalisten har udført, tages også i betragtning.

  Prisen blev uddelt for første gang af Kommissionen i 1992 til minde om tidligere kommissær, Lorenzo Natali, som arbejdede for at fremme EU's udviklings- og nødhjælpsprogrammer. Prisen uddeles i partnerskab med Journalister Uden Grænser og kan tildeles journalister med base i Europa, Afrika, Mellemøsten og den Arabiske Verden Latinamerika og Caribien samt Asien og Stillehavsområdet.

  Konference om ytrings- og pressefrihed: Speak Up!
  I forlængelse med verdensdagen for pressefrihed afholder Kommissionen en åben konference om ytrings- og pressefrihed i potentielle nye medlemslande. Følg nedenstående links for flere oplysninger om konferencen.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 04/05/2011  |Til toppen