Sti

Libyen og den sydlige naboskabsregion
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

24/03/2011

Foto © European Union

Foto © European Union

Det Europæiske Råd tilsluttede sig i dag de konklusioner, som Rådet for Udenrigsanliggender (GAERC) vedtog på samlingen den 21. marts og udtrykte stor tilfredshed med FNs Sikkerhedsråds Resolution 1973. EU vil fortsat gøre sit til, at Resolutionen bliver gennemført. EU vil yde ekstra støtte til de sydlige naboer, særligt på kort sigt, blandt andet i form af nødhjælp til de berørte grænseområder.

  Der blev udtrykt tilfredshed med den internationale indsats imod regimet i Libyen. EU understreger, at den militære aktion vil afsluttes, så snart den libyske befolkning er uden for fare for angreb og målene for Sikkerhedsrådet Resolution 1973 er opfyldt. Som endnu en sanktionsmulighed mod Gaddafis styre, foreslår EU at forhindre at indtægter fra olie- og gas når frem.

  EU henstiller til at Gaddafi træder tilbage, så en fredelig transition kan påbegyndes i Libyen. EU vil respektere det libyske folks suverænitet og selvbestemmelse i processen og støtte op om den sociale dialog, der skal sikre en fredelig overgang til demokrati.

  Den 11. marts holdt EU's stats- og regeringschefer desuden ekstraordinært topmøde om situationen i Libyen og det omkringliggende område og man blev på mødet enige om følgende erklæring pdf - 91 KB [91 KB] .

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 28/03/2011  |Til toppen