Sti

Kommissionen om situationen i Egypten
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

02/02/2011

Foto©istockphoto/Thinkstock

Foto©istockphoto/Thinkstock

Kommissionen har nøje fulgt de seneste begivenheder i Egypten og udtrykte på sit møde i dag klar opbakning og støtte til de egyptiske folks legitime håb og forventninger.

Kommissionen gentager sin opfordring til en fredelig overgang til demokrati ved at inddrage alle de politiske kræfter og de kræfter i civilsamfundet, som ønsker at handle i respekt for demokratiske principper. Kommissionen opfordrer til, at de nødvendige reformer, herunder afholdelsen af frie og retfærdige valg, gennemføres snarest muligt og på en konkret og beslutsom måde.

  Kommissionen er overbevist om, at lov og orden, respekt for grundlæggende rettigheder, frie og retfærdige valg og et pluralistisk demokrati forankret i et aktivt civilsamfund er den bedste måde, hvorpå man kan sikre stabilitet og velfærd.

  Dette udgør de grundlæggende principper i Den Europæiske Union og er også de kerneværdier, som ligger til grund for samarbejdet med vores partnerlande, herunder de lande i det sydlige middelhavsområde, som indgår i den europæiske naboskabspolitik.

  Europa og middelhavslandene deler samme historie og kulturarv. Befolkningerne i det sydlige middelhavsområde har de samme grundlæggende håb og forventninger som befolkningerne i det nordlige middelhavsområde: værdighed, velfærd og respekt for den personlige frihed.

  Europa-Kommissionen er parat til at give Egypten og befolkningen en hjælpende hånd i denne overgangssituation.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 14/02/2011  |Til toppen