Sti

Topmøde mellem Afrika og EU
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

26/11/2010

Foto©istockphoto/Thinkstock

Foto©istockphoto/Thinkstock

Afrika og EU afholder topmøde for tredje gang i Tripoli i Libyen 29. – 30. november2010. 80 stats- og regeringschefer fra Afrika og Europa forventes at deltage, og der er inviteret omkring 50 observatører fra tredjelande og internationale organisationer. Med det gennemgående tema "investeringer, økonomisk vækst og jobskabelse" vil deltagerne drøfte, hvorledes man konkret kan fremme inklusiv vækst, skabe nye arbejdspladser og anvende bæredygtig udvikling som drivkraft for vækst.

  De vil endvidere vurdere resultaterne af det strategiske partnerskab mellem de to kontinenter og indgå aftale om de fremtidige prioriteringer for samarbejdet i lyset af de globale udfordringer og muligheder. Topmødet forventes at vedtage en fælles erklæring med de vigtigste hovedkonklusioner og indgåede forpligtelser og en handlingsplan for 2011-2013, som skal udmønte topmødets temaer i konkrete prioriteringer og handlinger.

  Baggrund:

  In 2007 opstillede Afrika og Den Europæiske Union den fælles Afrika/EU-strategi , som blev indledningen til en ny æra med ligestillet partnerskab mellem de to kontinenter. Konkret omfatter den fælles strategi 8 partnerskabsområder:
  1. Fred og sikkerhed
  2. Demokratisk forvaltning og menneskerettigheder
  3. Handel, regional integration og infrastrukturer
  4. Milleniumudviklingsmålsætningerne
  5. Energi6. Klimaforandring
  7. Migration, mobilitet og beskæftigelse
  8. Videnskab og teknologi, IKT og rumfart

   

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 26/11/2010  |Til toppen