Sti

Frivilligt EU-korps for humanitær bistand
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

23/11/2010

Foto©Jupiterimages/Creatas/Thinkstock

Foto©Jupiterimages/Creatas/Thinkstock

Kommissionen har vedtaget en meddelelse, der tager første skridt til oprettelse af et frivilligt europæisk korps for humanitær bistand. Oprettelsen af et sådan korps er en af nyskabelserne i Lissabontraktaten. Den afspejler den stigende interesse i at deltage i frivilligt arbejde i hele EU (23 % af borgerne over 15 deltager i frivillige aktiviteter).

  Desuden etableres korpset i erkendelse af, i hvor høj grad EU-borgerne støtter den humanitære bistand til ofre for konflikter og katastrofer rundt omkring i verden.

  Korpset skal bidrage til de humanitære hjælpeaktioner. Det vil give europæere en ny mulighed for at kunne yde bistand ude i verden og vil forbedre den europæiske bistands synlighed.

  BAGGRUND:

  • Frivilligt arbejde bliver stadig mere populært i EU og inddrager et stigende antal organisationer og metoder.
  • EU vil etablere et frivilligt europæisk korps for humanitær bistand (EVHAC), så unge europæere kan bidrage til EU's humanitære hjælpearbejde.
   Kommissionens første skridt har været at udsende en meddelelse om den nuværende situation inden for frivilligt arbejde og forberedelse af en offentlig høring.


  HVORFOR PÅ EU-PLAN?

  EU kan bruge initiativer som EVHAC til at skabe mere koordination og effektivitet i den voksende og stadig mere komplekse frivillige sektor.


  HVEM VIL FORSLAGET GAVNE OG HVORDAN?

  • Ofre for naturkatastrofer eller væbnede konflikter – ved at gå nye veje kan EU bruge de frivillige til at levere mere effektiv støtte.
  • Humanitære hjælpeorganisationer – EU ønsker at støtte disse organisationer, så de bruger de frivillige bedst muligt.
  • Lokale frivillige – da de lokale grupper er i frontlinjen, hvis der opstår væbnede konflikter eller naturkatastrofer, kan der reageres bedre på sådanne begivenheder, hvis disse grupper støttes.
  • EU-borgerne får bedre indsigt i, hvordan EU agter at bruge offentlige midler ved humanitære katastrofer.


  HVAD ER NÆSTE SKRIDT?

  Den offentlige høring indledes, når udtalelsen er vedtaget.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 24/11/2010  |Til toppen