Sti

Kommissær Piebalgs besøger Danmark for at drøfte udviklingspolitik
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

03/06/2010

Andris Piebalgs, EU-kommissær for udvikling, besøger København den 3. og 4. juni for at mødes med Søren Pind, udviklingsminister, og for at deltage i konferencen om "EU’s udviklingssamarbejde, Lissabontraktaten og den nye strategi for udviklingssamarbejdet", arrangeret af Rådet for Internationalt Udviklingssamarbejde.

  Han vil også mødes med repræsentanter for danske virksomheder og ngo'er, der er aktive indenfor vedvarende energi i Afrika.  Højt på dagsordenen står forberedelsen af FN's topmøde i september, som skal vurdere fremskridti forhold til de internationale mål for fattigdomsbekæmpelse, millennium udviklingsmålene.

  EU-kommissær for udvikling, Andris Piebalgs sagde: "Danmark er en af de mest engagerede medlemsstater indenfor udviklingsbistand. Jeg er sikker på, at Danmark vil være en god allieret for Kommissionen i bestræbelserne for at gøre vores bistand mere effektiv og sikre, at EU lever op sine løfter til de fattigste lande. Danmarks rolle er også afgørende for forberedelsen af FN-topmødet om Millennium Udviklingsmål, hvor EU er nødt til at tale med én stemme ".

  Baggrund
  Konferencen om " EU’s udviklingssamarbejde, Lissabontraktaten og den nye strategi for udviklingssamarbejdet" er arrangeret af Rådet for Internationalt Udviklingssamarbejde, et rådgivende organ for det danske udenrigsministerium (afdeling for udviklingspolitik). Rådet har mandat til at følge arbejdet i FN's styringskomité, som forbereder FN's højniveau plenarmøde (UNHLPM) på Millennium Udviklingsmål (MDG). Styringskomitéen er co-faciliteret af Danmark og Senegal.

  Millennium Udviklingsmålene
  Tilbage i 2000 udpegede verdens ledere otte aspekter af fattigdom, hvis afhjælpning er nødvendig for et grundlæggende niveau af velvære for alle og  som skal nås inden 2015 - Millennium Udviklingsmål (MDG). Nogle fremskridt kan noteres, også mod det overordnede mål om at reducere fattigdom - men det er meget ujævne fremskridt, både efter land og MDG.

  FN's højniveau møde forventes at fremhæve reelle fremskridt hen imod nogle af Millennium Udviklingsmålene. Der bør kommunikeres positive budskaber baseret på succeshistorier, positive oplevelser og konkrete erfaringer, som kan kopieres og/eller omsættes til handling i løbet af de næste fem år. UNHLPM bør fokusere på konstaterede mangler i bestræbelserne for at nå Millennium Udviklingsmålene inden 2015 og på de foranstaltninger, der kræves for at udfylde manglerne.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 30/10/2010  |Til toppen