Sti

Ny hjemmeside forbedrer udviklingssamarbejde
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

16/10/2009

I dag opretter Europa Kommissionen Capacity4dev.eu, en interaktiv hjemmeside med målet om at forbedre Europas udviklingssamarbejde. Det vil gøre det muligt for udviklingsområdet at mødes og udveksle erfaringer i forhold til Europa Kommissionens reform af hvordan man opnår know-how gennem træning, research, rådgivning eller teknisk støtte. Reformens mål er, at sikre at udviklingslande får vores hjælp både hurtigere og bedre. Oprettelsen af hjemmesiden sker samme dag med den Internationale dag for Udryddelse af Fattigdom lørdag den 17. oktober.

  Baggrundsinformation

  Eu er verdens vigtigste I forhold til udviklingshjælp, rundt regnet næsten 60% af den globale hjælp. Kommissionen er alene engageret i mere end en femtedel af den totale europæiske hjælpeindsats i 2008 (€12 billion) bevilget en væsentlig del af dens hjælp som teknisk samarbejde. Kommissionen lancerede derudover i juli 2008 en Backbone-strategi i enhederne for teknisk samarbejde og projektimplementering, som følge af en rapport om effektivitet og teknisk assistante i forhold til kapacitetsudviklingen. Rapporten afslørede et antal svagheder i måden Europa kommissionen praktiserer teknisk samarbejde.

  Som svar på et stærkt krav for udveksling er Capacity4dev.eu oprettet for at støtte Europa Kommissionens krav om at reformere det tekniske samarbejde og for at opstille faciliteter for kommunikation om samarbejdet.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 30/10/2010  |Til toppen