Sti

Valg i Afghanistan
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

21/08/2009

"Kommissionen lykønsker det afghanske folk med den vellykkede afvikling af gårsdagens præsident- og provinsrådsvalg. Det står klart at de afghanske mænd og kvinder har stemt ud fra et ønske om at se en fredelig og demokratisk udvikling i deres land. Vi er selvfølge bevidste om at valgene har afholdt under ekstremt vanskelige forhold og finder at alle som har været involveret i at organisere valgene – herunder ikke mindst den uafhængige valgkommission – har ydet en prisværdig indsats.

 

 

     

  Kommissionen retter også en ganske særlig tak til EU's egne valgobservatører under ledelse af Philippe Morillon.  

  På nuværende tidspunkt opfordrer vi imidlertid alle kandidater om at respektere valgprocessen og afstå fra overilede udmeldinger om mulige valgresultater.   

  Kommissionen overlader indtil videre alle yderligere kommentarer vedrørerende valget til valgobservatørerne i Kabul og offentliggør i morgen en foreløbig rapport om missionens observationer. Og så afventer vi naturligvis de officielle resultater fra den uafhængige valgkommission." (Kommissionens erklæring om de afghanske valg den 21. august 2009)

  Baggrund:

  Den 20. august gik afghanerne til præsident- og provinsrådsvalg og i 2010 skal de 15 millioner stemmeberettigede vælgere atter til urnerne til regionalvalg og valg til Nationalforsamling. Begge valgrunder bliver en enorm udfordring for det unge demokrati som for første gang selv skal lede valghandlingerne uden hjælp fra FN. Forud for valget har EU sendt 100 valgobservatører afsted og man har brugt betydelige ressourcer på at ruste de afghanske myndigheder til at gennemføre et sikkert, demokratisk og legitimt valg på egen hånd. Men i de forløbne uger er volden eskaleret i området og det er tvivlsomt om de 100 observatører kan få vanskeligt ved at kontrollere om alt går ordentligt for sig på de mere end 7.000 valgsteder rundt om i landet.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 30/10/2010  |Til toppen