Sti

Stigende fødevarepriser på verdensplan: Kommissionen foreslår en særlig finansieringsfacilitet på 1 mia. euro for at hjælpe landmænd i udviklingslandene
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

18/07/2008

Kommissionen foreslog i dag at oprette en særlig "facilitet for hurtig indgriben over for de stærkt stigende fødevarepriser i udviklingslandene". Fonden vil blive på 1 mia. euro og vil være i kraft i to år, nemlig 2008 og 2009. Pengene, som ydes som et supplement til de bestående udviklingsfonde og vil blive taget fra uudnyttede midler på EU's landbrugsbudget, skal ydes til de mest trængende udviklingslande på basis af et sæt af objektive kriterier.

  Faciliteten prioriterer udbudssideforanstaltninger i form af at forbedre adgangen til landbrugsinput som gødning og udsæd, eventuelt via långivning, og "sikkerhedsnet"-foranstaltninger, som skal øge produktionskapaciteten inden for landbruget. Støtten udbetales via internationale organisationer, herunder regionale organisationer. Forslaget vedtages efter den fælles beslutningsprocedure, og Kommissionen håber, at Rådet og Parlamentet kan nå til enighed senest i november, så de uudnyttede 2008-midler ikke fortabes.

  18. juli 2008

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen