Sti

EU's særlige udsending til Burma/Myanmar besøger Danmark
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

21/05/2008

Den 20. og 21. maj besøgte EU's særlige udsending til Burma/Myanmar, Piero Fassino, København. Under besøget mødtes han blandt andet med udenrigsminister Per Stig Møller, dels for at diskutere den aktuelle katastrofe i Burma/Myanmar, men også for at drøfte de mere langsigtede perspektiver for demokratisering og forbedring af menneskerettighedssituationen i landet.

  21. maj 2008

  "FN's Generalsekretær Ban Ki-moons besøg i Burma/Myanmar og Donorkonferencen, som FN og ASEAN har taget initiativ til søndag den 25. maj 2008, er en enestående mulighed for at give et løft til det humanitære hjælpearbejde i Myanmar."
  Det sagde EU's særlige udsending til Burma/Myanmar, Piero Fassino, under sit besøg i København efter et møde med udenrigsminister Per Stig Møller. "Derfor håber vi at de forslag, som Ban Ki-moon vil komme med til Burma/Myanmars myndigheder vil blive accepteret og at enhver forhindring for humanitær hjælp og for adgangen i landet for det tekniske og lægelige personale, som er nødvendigt for hjælpearbejdet til befolkningen i landet, vil blive fjernet."

  "Det internationale samfund", sagde EU's særlige udsending, "har vist i disse uger at være klar til at sætte alle tænkelige hjælpemidler til rådighed for den burmesiske befolkning; og EU er klar til yderligere at øge sit bidrag. Lige så vigtigt er det at Donorkonferencen kan finde sted i Yangoon og at ASEAN, ved at øge sin direkte involvering, har taget ansvaret for styringen af konferencen sammen med FN."

  "Alt dette kræver derfor en endnu større imødekommenhed fra Myanmar-myndighedernes side til at tage imod det internationale samfunds forslag og at arbejde for at de kan virkeliggøres", sluttede Piero Fassino

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen