Sti

Union for Middelhavsområdet
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

20/05/2008

Europa-Kommissionen har i dag godkendt forslaget, "Barcelona-processen: Union for middelhavsområdet" som et led i forberedelserne til Euro-Middelhavs topmødet den 13. juli i Paris under det franske formandskab.

  Hovedformålet med Kommissionens forslag er at styrke og forny EU's relationer med samarbejdspartnerne i middelhavsområdet. Dette skal blandt andet ske igennem oprettelsen af et permanent udvalg bestående af repræsentanter fra Euro-Middelhavsområdet.

  Forslaget ligger under Barcelona-processen, som er EU's Middelhavssamarbejde. Alle lande i EU og syd for Middelhavet (undtagen Libyen) er omfattet af samarbejdet.
  Partnerskabet blev indledt i 1995 efter Barcelona-erklæringen og har til formål at fremme fred og stabilitet i regionen gennem etableringen af en politisk dialog. Forebyggelse og løsning af konflikter samt opbyggelse af velfærd skal ske gennem oprettelsen af en frihandelszone og udvikling af samarbejde.

  Partnerskabet er opdelt i tre dele: en del vedrørende politik og sikkerhed, en del om økonomiske og finansielle faktorer og en social og kulturel del. Yderligere er en styrkelse af samarbejdet på områderne retsvæsen, migration og social integration af høj prioritet.

  20. maj 2008

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen