Sti

Jordskælvet i Kina
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

16/05/2008

Europa-Kommissionen har afsat 2 millioner euro i humanitær bistand til ofrene for jordskælvet i Kina. Jordskælvet, som ramte den sydvestlige del af landet, havde en styrke på 7,8 på Richter-skalaen. Skælvet ramte 92 km. nordvest for Sichhuan-provinsens hovedby Chengdu og kunne mærkes 1.500 km. væk i hovedstaden Beijing.

  Jordskælvet ramte mandag den 12. juni og ødelagde op mod 80 % af alle bygninger i regionen. Veje og jernbaner er ødelagte og telefonforbindelser er afbrudt i mange områder. Regeringen i Beijing har sendt alt redningsmandskab ind i området, men Kinas premiereminister, Wen Jiabao har udtalt: "Situationen er værre end vi først troede, og der er brug for flere folk til hjælpearbejdet".

  Officielt er dødstallet steget til over 22.000, men kinesiske medier meddeler at op til 14.000 mennesker stadig meldes savnet og at flere end 4,8 millioner er blevet hjemløse som følger af jordskælvet.

  Kommissær for udvikling og humanitær bistand, Louis Michel udtaler: "EU støtter Kina i denne forfærdelige situation. Vi ønsker at udtrykke vores solidaritet med det kinesiske folk, ikke kun i ord, men også i handling. De 2 millioner euro fra Europa-Kommissionen vil hjælpe med at bringe vigtige fornødenheder til de overlevende".
  Pengene vil blive brugt til at dække elementære behov, som blandt andet tæpper, rent drikkevand, mad og medicin.

  Europa-Kommissionens afdeling for humanitær bistand (ECHO) er i tæt kontakt med Det Internationale Forbund af Røde Kors Selskaber i Genève og ECHOs afdeling i Beijing har været i kontakt med det kinesiske Røde Kors.

  16. maj 2008

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen