Sti

EU er nødt til at overholde dets løfte om at øge bistanden, hvis Millennium-udviklingsmålene skal indfries
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

09/04/2008

Som følge af sidste uges offentliggørelse af OECD's oversigt over udviklingsbistand, opfordrede Kommissionen i dag medlemsstaterne til at komme udover snak og leve op til deres forpligtelser. I kommunikationen, "EU som global partner for udvikling" kommer Kommissionen med forslag til hvordan medlemsstaterne kan øge omfanget og effektiviteten af bistand.

  Selvom EU fortsat er den største donor af udviklingsbistand, med et bistands niveau på 93 € pr. europæer om året, faldt den finansielle støtte i 2007.
  Forslaget som blev vedtaget i dag arbejder med 4 forskellige områder, hvor Kommissionen og medlemsstaterne kan forbedre bistand til fattige lande:
  Flere penge, mere effektiv bistand, mere sammenhængende politikker og bedre handelsmuligheder (Aid for Trade).

  2008 vil blive et vigtigt år for udvikling. Det er blandt andet året, hvor der vil blive fulgt op på Doha-runden og Paris deklarationen fra 2005. Derudover vil FN den 25. september, se på hvordan det internationale samfund indfrier 2015-målene. Og der er stadig lang vej endnu; 11 millioner børn dør stadigvæk af helbredelige sygdomme - de fleste af dem under 5 år gamle, hvert fjerde menneske har ikke adgang til rent drikkevand, 114 millioner børn får stadig ikke grundskoleuddannelsen og 584 millioner kvinder er analfabeter.

  9. april 2008

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen