Sti

Europas naboer
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

03/09/2007

Europæere går ind for mere samarbejde med nabolandene, viser ny Eurobarometer-undersøgelse. Et overvældende flertal af de adspurgte mener at det er vigtigt at vi samarbejder med vores nærmeste naboer i kampen mod organiseret kriminalitet og terrorisme, om miljø- og energispørgsmål, om økonomisk udvikling, immigration, demokratisering og om uddannelse.

  De fleste europæere mener endvidere, at vi med økonomisk støtte til vore naboer kan være med til at udbrede fred og demokrati ud over Europas grænser, og omkring halvdelen mener at nabolandene vil være indstillede på at samarbejde med EU om interne reformer.

  3. september 2007

  Offentliggørelsen af Eurobarometer-undersøgelsen falder sammen med at Benita Ferrero-Waldner, kommissær for eksterne forbindelser og den europæiske naboskabspolitik, den 3. september 2007 er vært ved det første møde nogensinde mellem ministre og andre repræsentanter for de lande der er omfattet af naboskabspolitikken og deres europæiske kolleger. Den internationale konference "Working Together - Strengthening the European Neighbourhood Policy", omfatter bl.a. et møde på ministerniveau med særligt fokus på mulighederne for liberalisering af handel, mobilitet, samt udfordringerne omkring klimaændringer og energisikkerhed.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen