Sti

Børnepenge til EU-arbejdere: Underminerer EU det danske velfærdssystem?
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

18/06/2013

Foto©Istockphoto/Thinkstock

Foto©Istockphoto/Thinkstock

I forbindelse med den aktuelle debat i Folketinget og de danske medier om praksis for udbetaling af børne- og ungeydelser til arbejdstagere fra andre EU-lande er det vigtigt for Europa-Kommissionen at gøre opmærksom på, at tusindvis af danske statsborgere hvert år modtager barnbidrag i Sverige, nedsættelse af ejendomsskatten i Belgien for hvert barn i hustanden, Kindergeld plus Erziehungsgeld i Tyskland, og så videre.
Rettighederne går altså begge veje. Danskere, som arbejder i EU eller i et EØS-land (Norge, Island, Lichtenstein) samt Schweiz, nyder på grund af det indre markeds regler om fri bevægelighed godt af disse landes sociale sikringsrettigheder. For tiden er det især de mange danskere, der er søgt til Norge efter arbejde, som nyder godt af rettighederne, samt naturligvis de Øresundspendlende danskere, som er bosat i Sverige.

  Hele oversigten over de sociale sikringsydelser som vi som danskere kan modtage i de forskellige lande kan ses på webstedet: http://ec.europa.eu/social/main.jsp?langId=da&catId=858.

  Se baggrundsmemoet nedenfor om nogle grundprincipper vedrørende EU's regler om fri bevægelighed.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 06/01/2014  |Til toppen