Sti

Hvordan skaber man job i et kriseramt EU?
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

19/11/2012

© Mathew Rosinski | Dreamstime.com

© Mathew Rosinski | Dreamstime.com

Den 29. november 2012 holder Kommissionen, LO, FTF og AC konferencen: "Vækst- og beskæftigelsesinitiativer i EU – hvordan skaber man job i et kriseramt EU?"
tilmeldingsfrist 22. november 2012!

  Tid: 12:30 - 17:00
  Sted:
   Caféen, LO-Huset, Islands Brygge 32 D, 2300 København S

  Tilmelding - efter princippet først til mølle...
  tilmeldingsfrist 22. november 2012!

  Baggrund:

  Der pågår i øjeblikket vigtige forhandlinger af EU budgettet for 2014-2020. Der er bred enighed om, at budgettet skal understøtte vækst og beskæftigelse – men hvordan sikrer vi det? Kan arbejdsmarkeds-reformer i EU-medlemslandene være en del af løsningen? I både Tyskland og England har man erfaringer med omfattende reformprogrammet. I Tyskland kendt under overskriften ”Hartz reformerne” under en socialdemokratisk ledet regering og med opbakning fra tysk fagbevægelse. I England med indførelse af et gennemgribende LEAN-regime i den offentlige sektor.

  Er der inspiration at hente i disse lande, reformer, eller hvordan finder vi vejen til europæiske og nationale investeringer, der skaber vækst og beskæftigelse?

  Der er nemlig behov for inspiration til hvordan vi kommer videre, for ledighedstallene stiger voldsomt, og desværre er der ikke udsigt til en bedring de nærmeste par år.

  Det giver anledning til bekymring i den nationale og europæiske fagbevægelse, når man i en række EU-medlemslande taler om, at man er ved at tabe en generation af unge på gulvet – unge, der ikke får fodfæste på arbejdsmarkedet, hvis der ikke snart sættes ind med handling, der for alvor kan gøre noget ved den stigende ledighed.

  I en krisetid, hvor virksomhederne holder igen med investeringer, og hvor der afskediges flere, end der ansættes, må staten gå ind og bidrage til at stimulere en positiv udvikling af jobmarkedet. Det er selv sagt vanskeligt for en række EU-medlemsstater i den nuværende situation at øge de offentlige udgifter. Så hvordan kommer vi videre?

  Med denne EU-konference, der er organiseret i et samarbejde mellem EU-Kommissionens repræsentation i Danmark, LO, FTF og AC at sætte EU’s beskæftigelsesindsats til debat:

  • Hvad kan og vil vi europæisk gøre for at løse ledighedsproblemet?
  • Er vi parate til at afsætte betydelige summer af det europæiske budget til opgaven?
  • Hvordan skal/bør den europæiske indsats se ud?
  • Hvordan kan strukturfondsmidlerne komme mere aktivt i spil (løntilskud)?
  • Har vi et tilstrækkeligt godt og sammenligneligt dokumentationsgrundlag, når det handler om beskæftigelse og ledighed i EU (statistik)?
  • Hvor skabes de nye job? Hvordan indretter vi europæiske politik, så vi i højere grad belønner de industrier/sektorer, hvor jobbene skabes?

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 19/11/2012  |Til toppen