Sti

Ungdomsbeskæftigelsespakke
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

05/12/2012

Foto©Lifesize/Thinkstock

Foto©Lifesize/Thinkstock

Kommissionen har fremlagt en meddelelse om en ungdomsbeskæftigelsespakke med konkrete forslag og tiltag som sigter på at bekæmpe ungdomsarbejdsløsheden.

  Meddelelsen indeholder en ajourføring af de seneste tendenser for ungdomsarbejdsløsheden, giver et overblik over beslægtede spørgsmål, som blev behandlet i de første to europæiske halvår, fremlægger målrettede tiltag omkring lærlingeuddannelser og mobilitet, og drøfter EU-midlernes rolle i bekæmpelsen af ungdomsarbejdsløsheden.

  Som det væsentligste indeholder meddelelsen et forslag til Rådets henstilling om ungdomsgarantier, som bygger på bedste praksis i et lille antal medlemsstater, bl.a. Finland og Østrig. Idéen bag begrebet “ungdomsgarantier” er at sikre, at alle unge får et kvalitetstilbud om beskæftigelse eller erhvervsuddannelse eller videregående uddannelse senest fire måneder efter de har forladt skolen eller er blevet arbejdsløse. Forslaget indeholder retningslinjer for vellykket og hurtig gennemførelse af ungdomsgaranti-ordninger, med maksimal udnyttelse af EU-midler, heriblandt særligt midler fra Den Europæiske Socialfond.

  Endelig markerer meddelelsen begyndelsen på den anden fase i høringen af arbejdsmarkedsparterne om udviklingen af en kvalitetsramme for praktikophold. En sådan ramme vil skulle indeholde retningslinjer for formen og indholdet af praktikaftaler, som skal sikre at praktikanter får værdifuld viden og værdifulde færdigheder med fra deres praktikophold.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 05/12/2012  |Til toppen