Sti

Youth on the Move-eventdage i Firenze
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

06/05/2011

Foto©Hemera/Thinkstock

Foto©Hemera/Thinkstock

Den 6. maj går startskuddet til en fem-dages event i Firenze. Eventen skal promovere »Youth on the Move"-initiativet, der sigter mod at bekæmpe ungdomsarbejdsløshed ved at forbedre uddannelserne og opfordre de unge til at tage på uddannelsesophold i udlandet.

  Den 6. maj vil kommissær for uddannelse, kultur, flersprogethed og ungdom, Androulla Vassiliou, åbne en 200 kvm. Youth on the Move-telt, som skal være omdrejningspunktet for information og oplysningsaktiviteter om fordelene ved studie, uddannelse og frivilligt arbejde i udlandet. Undersøgelser viser, at udlandsophold under studierne øger de unges chancer for beskæftigelse efter endt uddannelse.

  Den 9. maj vil kommissæren deltage i en stor konference om Europa efter Lissabon-traktaten, der vil blive åbnet af formanden for Europa-Kommissionen, José Manuel Barroso, og formanden for Europa-Parlamentet, Jerzy Buzek.

  Youth on the Move-programmet er en central del af 'Festival dell'Europa «, arrangeret af European University Institute og de lokale myndigheder i Firenze. Youth on the Move-teltet, som er opført i byens historiske Piazza della Signoria, vil give et mødested for unge, hvor de kan udveksle erfaringer med studerende, der allerede har været på udlandsophold, enten med studiet eller som voluntør med støtte fra EU-finansierede ordninger såsom Erasmus og Aktive Unge.

  Blandt deltagerne vil være to af Italiens Youth on the Move-"ambassadører" - Paola Romagnani, som er en succesfuld biomedicin forsker, og Selene Biffi, grundlægger af Aktive Unges "Change"-gruppe.

  Kommissær Vassiliou udtrykte håb om, at de kommende dages aktiviteter vil få flere unge til at tage på studie- eller frivilligophold i udlandet med et af EU's støtteprogrammer, da Youth on the Move er kernen i Europa-Kommissionens strategi for unge mennesker. Kommissæren understregede, at læringsmobilitet er en enestående chance for at tilegne sig værdifulde færdigheder og erfaringer og føle sig hjemme på et andet sprog.

  Under sit besøg i Firenze, vil kommissæren deltage i en læse-event med italienske børn og deres forældre som en del af hendes færdigheder kampagne, som skal tilskynde børn - og deres forældre - til at læse mere. "Det handler ikke bare om at læse for at lære, det handler om at være i stand til at bedre at forstå den skønhed, der omgiver os i en by som Firenze," tilføjede kommissæren.

  Youth on the Move er et af de syv flagskibsinitiativer i »Europa 2020"-strategien, som sigter mod at fremme beskæftigelse og bæredygtig vækst. Ud over at fremme mobilitet, fremmer Youth on the Move moderniseringen af de videregående uddannelser og planlægger at indføre en europæisk studerende lånefacilitet for at fremme mobiliteten af Masters 'degree studerende.

  Næste skridt
  Youth on the Move-konferencen i Firenze er en del af en pan-europæisk kampagne, som allerede har haft tusindvis af unge mennesker til at deltage i lignende arrangementer i Ungarn, Frankrig, Tyskland og Polen. Den næste stop for Youth on the Move "roadshow ´et" vil være Antwerpen i Belgien den 17. maj. Kommissionens formand José Manuel Barroso og kommissær Vassiliou deltager i en debat med de unge og eksperter inden for rammerne af den europæiske ungdomsuge 2011. José Manuel Barroso vil fremlægge udmærkelser for fremragende europæiske volontørtjeneste-projekter, der støttes af Aktive Unge-programmet, og kommissær Vassiliou vil offentliggøre resultaterne af en ny Eurobarometer-undersøgelse om ungdom og uddannelse.

  Den 19. maj på rådsmødet om uddannelse, kultur og ungdom i Bruxelles, vil EU's ministre godkende en henstilling om at fjerne hindringerne for læringsmobilitet. I efteråret vil Kommissionen fremlægge en ajourført reformdagsorden for de videregående uddannelser.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 06/05/2011  |Til toppen