Sti

2012 - Det europæiske år for aktiv aldring
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

06/09/2010

Foto©iStockphoto/Thinkstock

Foto©iStockphoto/Thinkstock

Kommissionen er kommet med sit forslag for året, hvor formålet er at bidrage til at skabe bedre jobmuligheder og arbejdsvilkår for det voksende antal ældre mennesker i Europa, hjælpe dem til at tage en aktiv rolle i samfundet og tilskynde sund aldring.

Europa-Parlamentet og Rådet forventes at godkende initiativet fra begyndelsen af næste år.

  Fra 2012 vil antallet af arbejdsdygtige begynder at falde, mens andelen af over 60-årige vil fortsætte med at stige med omkring to millioner mennesker om året. Det stærkeste pres forventes at komme i den periode 2015-35, hvor den såkaldte baby-boom generation vil gå på pension.

  Dette giver udfordringer for bæredygtige offentlige finanser, navnlig finansieringen af sundhedsvæsenet og pensioner, og kan dermed svække solidariteten mellem generationerne. Men dette synspunkt overser det betydelige faktiske og potentielle bidrag, som ældre mennesker kan bidrage positivt til samfundet med.

  Det foreslåede europæiske år for aktiv aldring er designet til at fungere som en ramme for at øge opmærksomheden, til at identificere og udbrede god praksis og, vigtigst af alt, for at tilskynde politikere og aktører på alle niveauer for at fremme en aktiv aldring. Målet er at opfordre disse spillere til at forpligte sig til konkrete tiltag og mål i opløbet år 2011, således at konkrete resultater kan blive præsenteret i løbet af det europæiske år i 2012

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 22/11/2010  |Til toppen