LGBT eşitliği: Neden gelecekte ama bugün değil? Aynı cinsten kişilerin ilişkilerine yasal düzenleme
12.09.2011 Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilciliği, ACCEPT (LGBT hakları Kıbrıs) ile işbirliği içinde ''LGBT eşitliği: Neden gelecekte ama bugün değil? Aynı cinsten kişilerin ilişkilerine yasal düzenleme" konulu bir tartışma düzenliyor. Etkinlik, 14 Eylül 2011, Çarşamba günü 19:00-21:00 saatleri arasında, Avrupa Birliği Evi'nde yapılacaktır.

ILGA (Uluslararası LGBT derneği) Mayıs 2011 araştırmasına göre, Kıbrıs, 50 Avrupa ülkesi arasında heteroseksüel olmayan insanlara karşı en az hoşgörüye sahip dördüncü ülke. Diğer birçok Avrupa ülkesinin aksine, Kıbrıs'taki yasal mevzuat kişileri cinsel yönelimleri nedeniyle ayrımcılığa ya da sözlü şiddete karşı korumuyor. Aynı zamanda, Kıbrıs yasaları eşcinsel çiftler arasındaki sivil ortaklıkları da tanımıyor.
LGBT eşitliği ve aynı cinsten kişiler arasındaki ilişkilerin yasal düzenlemesi birçok Avrupa hükümetleri için kaygılı konudur. ILGA-Avrupa temsilcisi Linda Freimane ''Avrupa insan hakları ve eşitlik konusunda kendini dünya çapında bir lider olarak düşünüyor, ama gerçekler bize LGBT insan hakları ve eşitlik şampiyonları durumundan ne kadar uzak olduğumuzu açıkça göstermektedir '' dedi.
Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilciliği, Kıbrıs'ta aynı cinsten bireyler arasındaki ilişkilerin yasal olarak düzenleme konusuna vurgu yapmak amacıyla, Çarşamba günü etkinlikte konuşma yapmaları üzere Ombudsman Bayan Eliza Savvides, Başsavcı adına Bayan Theodora Christodoulidou ve ACCEPT adına Bay Georges Regginos davet etti. Bayan Androulla Kaminara, Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilciliği Başkanı, bu konunun Avrupa boyutu hakkında bir sunuş yapacak. Etkinlik, izleyici ile tartışma yoluyla verimli bir diyalogu teşvik etmeyi amaçlamaktadır.
Please visit our facebook page for photos from this event.











