Navigointipolku

  • Print version
  • Decrease text
  • Increase text

Arviot Bulgarian ja Romanian edistymisestä

Liityttyään EU:hun 1.1.2007 Bulgarialla ja Romanialla oli vielä paljon tehtävää oikeusjärjestelmiensä uudistamisessa ja korruption ja järjestäytyneen rikollisuuden kitkemisessä.

EU päätti edesauttaa maiden liittymisprosessien etenemistä ja samalla varmistaa omien toimintapolitiikkojensa ja toimielintensä työn jatkuvuuden perustamalla erityisen "yhteistyö- ja tarkastusmekanismin". Järjestelmän tavoitteena on auttaa Bulgariaa ja Romaniaa puuttumaan kyseisiin ongelmiin.

Joulukuussa 2006 komissio laati perusteet, joiden avulla edistymistä voitiin arvioida (määräaikaisraportit български (bg) English (en) română (ro) ).

Päätös arvioinnin jatkamisesta on osoitus EU:n vakaasta tahdosta varmistaa, että Bulgaria ja Romania kehittävät toimivat hallinto- ja oikeusjärjestelmät. Niitä tarvitaan, jotta maat voivat täyttää jäsenyyden tuomat velvoitteet ja nauttia sen tuomista eduista.

Uudistamalla oikeusjärjestelmäänsä ja torjumalla korruptiota ja järjestäytynyttä rikollisuutta Bulgaria ja Romania voivat vaikuttaa siihen, että niiden kansalaiset pääsevät nauttimaan täysistä oikeuksistaan EU-kansalaisina.

Oikeusperusta

  • Bulgaria: Decision of 13/12/2006 [C(2006) 6570] pdf - 26 KB [26 KB] Deutsch (de) English (en) français (fr)
  • Romania: Decision of 13/12/2006 [C(2006) 6569] pdf - 26 KB [26 KB] Deutsch (de) English (en) français (fr)