Predstavništvo u Hrvatskoj

Naslovi

Pages

24/05/2017

Kao doprinos raspravi o budućem smjeru EU-a s 27 država članica, Komisija je danas održala orijentacijsku raspravu o budućnosti europske obrane.

Kategorija:
Objašnjenje EU-a
Juncker i Tusk
24/05/2017

Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk i predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker predstavljat će Europsku uniju na sastanku čelnika zemalja članica skupine G7 od 26. do 27. svibnja 2017. u Taormini u Italiji. Glavne teme sastanka bit će svjetska ekonomija, vanjska politika, sigurnost građana i okolišna održivost.

Kategorija:
Vanjski odnosi i vanjski poslovi
Manchester
23/05/2017

Danas žalujemo s vama. Sutra ćemo se zajednički s vama boriti protiv onih koji žele uništiti naš način života.

Kategorija:
Objašnjenje EU-a
Europski dijalog o vještinama i migracijama
23/05/2017

Cijena neintegracije dugoročno je puno veća od cijene učinkovitih integracijskh politika. Sve osobe koje zakonito borave u EU-u trebale bi imati priliku za puno sudjelovanje u našem gospodarskom, kulturnom i društvenom životu. Međutim, moramo voditi računa o posebnim izazovima s kojima se suočavaju izbjeglice i migranti koji dolaze iz zemalja izvan EU-a.

Kategorija:
Zapošljavanje i socijalna prava, Objašnjenje EU-a, Regije i lokalni razvoj
Kvaliteta vode na europskim kupalištima
23/05/2017

Rekordan broj europskih kupališta s izvrsnom kakvoćom vode za kupanje.

Kategorija:
Okoliš, potrošači i zdravlje
Proljetna gospodarska prognoza - Europski semestar
22/05/2017

Države članice trebale bi iskoristiti mogućnosti gospodarskog oporavka kako bi nastavile strukturne reforme, potaknule ulaganja i ojačale javne financije. Iako se prioriteti u različitim državama članicama EU-a razlikuju, potrebni su zajednički dodatni napori koji su ključni za ostvarenje veće razine uključivog, čvrstog i održivog rasta.

Kategorija:
Poslovne vijesti, Objašnjenje EU-a
Natura 2000
21/05/2017

"Europski dan mreže Natura 2000. način je na koji odajemo priznanje ovoj jedinstvenoj mreži i njezinoj vrijednosti za ljude i naše gospodarstvo. Smatram da je ova mreža od više od 27 000 zaštićenih područja na više od milijun četvornih kilometara kopna i mora, koju je omogućila suradnja svih država članica, jedno od doista iznimnih postignuća Europske unije.", izjavio je Karmenu Vella, povjerenik za okoliš, pomorstvo i ribarstvo.

Kategorija:
Okoliš, potrošači i zdravlje
19/05/2017

Europska unija danas je u sjedištu UN-a u New Yorku pokrenula stupanje na snagu globalnog sporazuma kojim se nastoji smanjiti izloženost živi. Ratifikacijom Minamatske konvencije o živi potvrđuje se vodeća uloga Europe u zaštiti zdravlja građana i okoliša diljem svijeta.

Kategorija:
Okoliš, potrošači i zdravlje
Pregled stanja u pravosuđu 2017.
18/05/2017

U ovogodišnjem se Izvješću zaključuje da nedavni događaji predstavljaju ozbiljnu prijetnju temeljnim pravima. Komisija će jamčiti da se Povelja poštuje u svim zakonodavnim prijedlozima EU-a te da je poštuju sva tijela obvezana njom. Obratit ćemo posebnu pozornost na važan sustav zaštitnih mehanizama, posebice na ključnu ulogu vrhovnih sudova i ustavnih sudova u podupiranju zajedničkih vrijednosti EU-a.

 

 

Kategorija:
Pravosuđe i građanska prava
18/05/2017

Nakon ovotjednog sastanka Upravnog vijeća Europske investicijske banke očekuje se da će Junckerov plan potaknuti više od 194 milijarde eura ulaganja u svih 28 država članica. 

Kategorija:
Poslovne vijesti, Gospodarstvo, financije i porezi, Zapošljavanje i socijalna prava

Pages