Predstavništvo u Hrvatskoj

Naslovi

Pages

Prisutnost akrilamida u hrani
20/07/2017

Predstavnici država članica danas su glasali u korist prijedloga Europske komisije za smanjenje prisutnosti akrilamida u hrani.

EGSO nagrada za civilno društvo za 2017.
17/07/2017

Nagrađuju se najbolji projekti za integraciju pojedinaca
na tržište rada.

Kategorija:
Kultura, obrazovanje i mladi, Objašnjenje EU-a
Hrvatskom prirodoslovnom muzeju i partnerima iz pet zemalja EU-a odobren projekt vrijedan 5,1 mil EUR-a
17/07/2017

10 milijuna tona smeća baca se u oceane svake godine. Do 2050, moglo bi biti više plastike u moru nego riba. Akvariji, kao veleposlanici mora idealni su partneri za podizanje svijesti o ovom gorućem problemu te pozivanje građana, poslovne zajednice i javne uprave na akciju. Preko 60 akvarija širom svijeta se već pridružilo ovoj inicijativi Europske komisije.

Kategorija:
Energija i prirodni resursi
Budućnost Europe
17/07/2017

Prošla su četiri mjeseca otkad je Komisija predstavila Bijelu knjigu o budućnosti Europe i sve je intenzivnija rasprava o budućnosti Europe, u kojoj je dosad moglo sudjelovati više od 30 milijuna građana.

Kategorija:
Objašnjenje EU-a
Ssuzbijanje nezakonitog uvoza kulturnih dobara radi financiranja terorizma
13/07/2017

Europska komisija danas je predstavila nova pravila za suzbijanje nezakonitog uvoza i trgovanja kulturnim dobrima koja potječu izvan EU-a, što je često povezano s financiranjem terorizma i drugim kriminalnim aktivnostima

Kategorija:
Kultura, obrazovanje i mladi
Pregled stanja u pravosuđu 2017.
13/07/2017

U svojem mjesečnom paketu odluka o povredama Europska komisija („Komisija”) pokreće sudske postupke protiv država članica koje se ne pridržavaju svojih obveza iz zakonodavstva EU-a. Tim se odlukama, kojima su obuhvaćeni razni sektori i područja politika EU-a, nastoji osigurati pravilna primjena prava EU-a u korist građana i poslovnih subjekata.

Ukraina
13/07/2017

Danas su u Kijevu Europska unija i Ukrajina održale devetnaesti sastanak na vrhu. Sastanak se održao neposredno nakon dvije velike novosti: dovršena je ratifikacija sporazuma o pridruživanju između EU-a i Ukrajine, a u lipnju je, malo prije dovršetka ratifikacije, ukrajinskim građanima omogućeno putovanje bez vize u schengenski prostor.

Euro
11/07/2017

Skupina neovisnih stručnjaka za kohezijsku politiku danas je predstavila završno izvješće o pojednostavnjivanju okvira za upravljanje fondovima EU-a nakon 2020.

Europske snage solidarnosti
10/07/2017

Pola godine nakon što je Europska komisija pokrenula Europske snage solidarnosti i nakon što su u ožujku 2017. počela usklađivanja ponude i potražnje volonterskog angažmana počinju se otvarati tisuće radnih mjesta i pripravništava.

 

Kategorija:
Poslovne vijesti, Kultura, obrazovanje i mladi
EU Japan - Sporazumu o gospodarskom partnerstvu
06/07/2017

Sporazumom o gospodarskom partnerstvu za EU i njegove države članice ukinut će se većina davanja koje plaćaju poduzeća iz EU-a u ukupnom iznosu do jedne milijarde EUR godišnje, japansko tržište otvorit će se za izvoz ključnih poljoprivrednih proizvoda EU-a te će se povećati mogućnosti u nizu sektora.

Kategorija:
Poslovne vijesti, Vanjski odnosi i vanjski poslovi

Pages