Predstavništvo u Hrvatskoj

Naslovi

Pages

Godišnjica terorističkog napada u Briselu
22/03/2017

Godinu dana nakon strašnih napada 22. ožujka 2016., koji su u žalost zavili cijelu Europu, i dalje se prisjećamo žrtava koje ćemo zauvijek nositi u svojim mislima i u svojim srcima. S velikom se tugom prisjećam tih uništenih života, među ostalim i naše kolegice Patrizije Rizzo, patnji ranjenika te žalosti njihovih obitelji i prijatelja. Svima im želim izraziti svoju duboku sućut.

Svijeća za izgubljene živote
22/03/2017

Izjava predsjednika Junckera povodom napada u Londonu.

Kategorija:
Objašnjenje EU-a
Povjerenik Karmenu Vella u radnom posjetu Hrvatskoj 2017.
21/03/2017

"Suprotno nekim medijskim naslovima prijedlog Europske komisije o Uredbi za  uspostavu višegodišnjeg  plana za stokove male plave ribe u Jadranskom moru ne određuje nikakve kvote. Umjesto beskorisnim spekulacijama o kvotama okrenemo se konstruktivnoj raspravi kako bismo spasili i obnovili fond male plave ribe u Jadranu na dobrobit ribara i cijelog ribarskog sektora.", istaknuo je povjerenik Karmenu Vella

Kategorija:
Poljoprivreda, ribarstvo i hrana
Loso na tržištu EU-a
17/03/2017

Ekološki proizvodi iz Norveške i s Islanda, među ostalim norveški ekološki losos, ponovno se mogu uvoziti u Europsku uniju i stavljati na tržište u skladu s propisima EU-a za ekološku proizvodnju proizišlima iz uključivanja relevantnih uredbi u Sporazum o Europskom gospodarskom prostoru (EGP).

Kategorija:
Gospodarstvo, financije i porezi
17/03/2017

Visoka predstavnica/potpredsjednica Federica Mogherini i povjerenik Neven Mimica borave danas u službenom posjetu Afričkoj uniji u etiopskom gradu Addis Abebi. U okviru tog posjeta Komisija je najavila dodatnu pomoć EU-a u iznosu od 165 milijuna eura kao odgovor na krize u Južnom Sudanu, Somaliji i susjednim zemljama.

e_trgovina
17/03/2017

„Društvene mreže postale su dio naše svakodnevice i većina ih Europljana redovito upotrebljava. S obzirom na njihovu sve veću važnost vrijeme je da osiguramo da se i u tom sektoru poštuju strogi propisi EU-a kojima se potrošači štite od nepoštenih praksi. Nije prihvatljivo da se europski potrošači mogu obratiti jedino sudu u Kaliforniji za rješavanje sporova. Ne možemo prihvatiti ni da se korisnicima uskraćuje pravo na odustajanje od kupnje na internetu. Poduzeća koja su vlasnici društvenih mreža trebaju preuzeti veću odgovornost pri rješavanju prijevara koje se odvijaju na njihovim platformama. Želim zahvaliti tijelima EU-a za zaštitu potrošača koja su proteklih mjeseci neumorno surađivala s Komisijom na tom važnom pitanju. Počevši od današnjeg dana, poduzeća vlasnici društvenih mreža imaju mjesec dana da osmisle rješenja za osiguranje poštovanja propisa EU-a.”, Vera Jourová. 

Cecilia Malmström
16/03/2017

"Vrlo mi je drago što smo pronašli ambiciozno i izvedivo rješenje kojim će se minerali iz područja zahvaćenih sukobima ukloniti iz lanaca opskrbe", izjavila je povjerenica za trgovinu Cecilia Malmström nakon glasovanja. "U trgovini se moraju uzeti u obzir naše vrijednosti, a današnja odluka Parlamenta izvrstan je primjer kako se to može postići."

Kategorija:
Objašnjenje EU-a, Vanjski odnosi i vanjski poslovi, Pravosuđe i građanska prava
16/03/2017

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker je čestitao nizozemskom premijeru Marku Rutteu na uvjerljivoj izbornoj pobjedi. "Nizozemski narod glasovao je u korist vrijednosti koje predstavlja Europa: slobodna i tolerantna društava u naprednoj Europi." napisao je predsjednik Juncker danas (četvrtak) u pismu podrške. "Rezultat ovih izbora je inspiracija za mnoge", nadovezao se.

 

Kategorija:
Objašnjenje EU-a
16/03/2017

Europska komisija danas je predstavila najnovije izvješće o sustavu brzog uzbunjivanja za opasne proizvode.

Kategorija:
Okoliš, potrošači i zdravlje
13/03/2017

Kao dio stalne inicijative Junckerove Komisije za bolju regulativu provedena je dvogodišnja revizija. Ažurne i pojednostavnjene delegirane uredbe europskog sektora voća i povrća još će više ojačati ulogu proizvođačkih organizacija (PO) te ih učiniti privlačnijima za nečlanove, a istodobno poboljšati funkcioniranje postojećih sustava upravljanja tržištem.

Pages