Predstavništvo u Hrvatskoj

Naslovi

Pages

Međunarodni dan osoba s invaliditetom
03/12/2016

Izjava povjerenice Marianne Thyssen povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom 

 
Kategorija:
Objašnjenje EU-a
25 godina MEDIA programa
01/12/2016

U Bruxellesu se danas i sutra sastaju stotine vrhunskih filmskih stvaratelja, predstavnika filmske industrije i tvoraca politika kako bi raspravljali o budućim izazovima i mogućnostima audiovizualnog sektora u Europi, a jedna je od tema budućnost EU-ova programa MEDIA, koji ove godine obilježava svoju 25. godišnjicu.

Kategorija:
Kultura, obrazovanje i mladi
Komisija predlaže nova porezna pravila radi poticanja elektroničke trgovine i internetskog poslovanja u Europskoj uniji
01/12/2016

Komisija predlaže nova porezna pravila radi poticanja elektroničke trgovine i internetskog poslovanja u Europskoj uniji. Prijedlozi su usmjereni na to da se potrošačima i poslovnim subjektima, osobito novoosnovanim te malim i srednjim poduzećima, olakša i pojednostavni kupovina i prodaja robe i usluga putem interneta.

Kategorija:
Poslovne vijesti
Otkrij svoje talente - Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju
30/11/2016

Sestre Morana Saračević i Martina Čičko Karapetrić, poznatije kao hrvatski dizajnerski dvojac Boudoir, sudjelovat će sljedeći tjedan u Europskom tjednu vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju Europske komisije.

Kategorija:
Kultura, obrazovanje i mladi
Čista energija za sve Europljane
30/11/2016

Komisija želi da EU bude predvodnik prelaska na čistu energiju, a ne da mu se tek prilagodi. EU se stoga obvezao na smanjenje emisija CO2 za najmanje 40 % do 2030. uz istovremenu modernizaciju gospodarstva EU-a i osiguravanje radnih mjesta i rasta za sve europske građane. Tri su glavna cilja danas predstavljenih prijedloga: energetska učinkovitost, preuzimanje globalnog vodstva u korištenju energijom iz obnovljivih izvora i pružanje poštenih uvjeta potrošačima.

Kategorija:
Energija i prirodni resursi
30/11/2016

U svojem govoru o stanju Unije 2016. predsjednik Jean-Claude Juncker istaknuo je važnost snažne Europe koja može braniti i zaštititi svoje građane kod kuće i u inozemstvu. Taj se ambiciozni cilj ne može postići bez inovacija i objedinjavanja resursa u europskoj industriji obrane. Europskim akcijskim planom obrane, koji je Komisija danas donijela, omogućava se ta vizija.

Kategorija:
Objašnjenje EU-a, Pravosuđe i građanska prava
Plan ulaganja za Europu - evaluacija
29/11/2016

Korisnost Plana ulaganja za Europu već je vidljiva u pogledu poticanja održivog povećanja ulaganja u državama članicama. Predsjednik Jean-Claude Juncker u govoru o stanju Unije od 14. rujna predstavio je prijedlog jačanja EFSI-ja kako bi se dodatno potaknula ulaganja. Nakon tog prijedloga provedene su tri evaluacije, uključujući neovisnu evaluaciju koja je predviđena pri osnivanju EFSI-ja. Rezultati tih evaluacija sažeti su u današnjoj Komunikaciji Komisije te će biti temelj zakonodavne debate o prijedlogu Komisije s Europskim parlamentom i državama članicama.

 

Kategorija:
Poslovne vijesti, Zapošljavanje i socijalna prava
29/11/2016

U središtu pozornosti 10. Europskog foruma o pravima djeteta zaštita djece u migracijama

Kategorija:
Pravosuđe i građanska prava
Jean-Claude Juncker, Petro Porochenko, Donald Tusk, Martin Schulz
25/11/2016

Podrška, solidarnost i ojačano partnerstvo

Kategorija:
Poslovne vijesti, Objašnjenje EU-a
Juvenes Translatores natjecanje
24/11/2016

Jutros je u srednjim školama diljem Europske unije održano jubilarno deseto izdanje natjecanja mladih prevoditelja „Juvenes Translatores“. Riječ je o natjecanju za sedamnaestogodišnje srednjoškolce koji svake godine imaju priliku okušati se u prevođenju u bilo kojoj kombinaciji službenih jezika Europske unije.

Kategorija:
Poslovne vijesti

Pages