Predstavništvo u Hrvatskoj

Naslovi

Pages

23/06/2017

Europska komisija danas predlaže ulaganja od 2,7 milijardi eura u 152 ključna projekta u području prometa kojima se podupire konkurentna, čista i povezana mobilnost u Europi.

Kategorija:
Promet i putovanje
Nova pravila o transparentnosti za posrednike u poreznom planiranju
21/06/2017

Europska komisija danas je predložila nova stroga pravila o transparentnosti za posrednike, primjerice porezne savjetnike, računovođe, banke i pravnike, koji osmišljavaju i promiču aranžmane poreznog planiranja za svoje klijente. Današnjim će se prijedlogom dodatno ojačati okvir EU-a za poreznu transparentnost tako što će se dodatno rasvijetliti aktivnosti posrednika te aranžmani poreznog planiranja koji se provode.

Kategorija:
Poslovne vijesti, Gospodarstvo, financije i porezi
EU-ov alat za profiliranje vještina državljana trećih zemalja
20/06/2017

Riječ je o alatu za uređivanje stranica na internetu i izvan njega kojim će se državljanima trećih zemalja omogućiti da predstave svoje vještine, kvalifikacije i iskustva na način koji je razumljiv poslodavcima, pružateljima obrazovanja i osposobljavanja te organizacijama koje rade s migrantima diljem Europske unije.

Kategorija:
Objašnjenje EU-a, Vanjski odnosi i vanjski poslovi, Pravosuđe i građanska prava
Potpisan Memorandum o razumijevanju o dvosmjernom plinovodu između Mađarske i Hrvatske
20/06/2017

„Čestitke Mađarskoj i Hrvatskoj na političkoj volji koju su pokazale za zaključenje ovog Memoranduma o razumijevanju koji će, uvjeren sam, biti dobrodošla i nužna prekretnica u odnosima Hrvatske i Mađarske u području energetike”.  izjavio je povjerenik Šefčovič te dodao da je potpisivanje Memoranduma o razumijevanju sporazuma važna etapa tog procesa, ali ne označava njegov kraj i da će službe Komisije biti aktivne u praćenju provedbe Memoranduma o razumijevanju, ali i u kontekstu šire strategije diversifikacije izvora opskrbe na regionalnoj razini.

Kategorija:
Energija i prirodni resursi, Objašnjenje EU-a
Dan sigurnijeg interneta
16/06/2017

Hrvatska je danas i službeno izašla iz postupka u slučaju prekomjernog deficita.

 

Kategorija:
Poslovne vijesti, Gospodarstvo, financije i porezi, Objašnjenje EU-a
Erasmus+ prosalava
13/06/2017

Europska unija danas slavi 30. obljetnicu programa "Erasmus". Centralna proslava u okviru Europske unije odvija se danas u Strasbourgu.

Kategorija:
Kultura, obrazovanje i mladi
Europe Direct
09/06/2017

Poziv na podnošenje prijedloga COMM/ZAG/ED/2018-2020 za odabir partnera za obavljanje aktivnosti informacijskih centara mreže Europe Direct za razdoblje 2018.-2020.

Ured europskog javnog tužitelja
08/06/2017

Europska komisija predložila je 2013. osnivanje Ureda europskog javnog tužitelja. Danska, Irska i Ujedinjena Kraljevina imaju pravo izuzeća iz Ureda europskog javnog tužitelja. Na temelju općeg pristupa o kojem su se u Vijeću danas usuglasili Austrija, Belgija, Bugarska, Cipar, Češka, Estonija, Finska, Francuska, Hrvatska, Grčka, Italija, Latvija, Litva, Luksemburg, Njemačka, Portugal, Rumunjska, Slovačka, Slovenija i Španjolska, Europski parlament morat će dati će svoju suglasnost prije konačnog donošenja Uredbe.

Kategorija:
Objašnjenje EU-a, Pravosuđe i građanska prava
Europsak zastava ispred Berlaymonta
08/06/2017

Podijelite svoje mišljenje o Komisijinim inicijativama u bilo kojoj fazi zakonodavnog postupka.

Nova građanska inicijativa "Ne ekstremizmu"
07/06/2017

Komisija danas je odlučila djelomično registrirati europsku građansku inicijativu „Ne ekstremizmu“, kojom se Komisija poziva na „predlaganje zakonodavstva kojim će se spriječiti negativne posljedice ekstremizma, osobito po unutarnje tržište“.

Kategorija:
Objašnjenje EU-a, Pravosuđe i građanska prava

Pages