Predstavništvo u Hrvatskoj

Naslovi

Pages

28/03/2017

Sigurnost na cestama: ohrabrujući rezultati za 2016. pozivaju na ulaganje daljnjih napora u spašavanje života na cestama EU-a.

Kategorija:
Objašnjenje EU-a, Statistika
Cecilia Malmström
28/03/2017

Povjerenica Malmström u posjetu Hrvatskoj radi sudjelovanja u raspravi o EU-ovu naprednom programu trgovinske politike te u Dijalogu s građanima. 

Kategorija:
Objašnjenje EU-a
Povjerenik Phil Hogan u razgocoru s medijima
24/03/2017

Povjerenik Europske komisije za poljoprivredu  i ruralni razvoj Phil Hogan boravio je  u radnom posjetu u Republici Hrvatskoj 23. i 24. ožujka 2017.

Kategorija:
Poljoprivreda, ribarstvo i hrana, Objašnjenje EU-a
Godišnjica terorističkog napada u Briselu
22/03/2017

Godinu dana nakon strašnih napada 22. ožujka 2016., koji su u žalost zavili cijelu Europu, i dalje se prisjećamo žrtava koje ćemo zauvijek nositi u svojim mislima i u svojim srcima. S velikom se tugom prisjećam tih uništenih života, među ostalim i naše kolegice Patrizije Rizzo, patnji ranjenika te žalosti njihovih obitelji i prijatelja. Svima im želim izraziti svoju duboku sućut.

Svijeća za izgubljene živote
22/03/2017

Izjava predsjednika Junckera povodom napada u Londonu.

Kategorija:
Objašnjenje EU-a
Povjerenik Karmenu Vella u radnom posjetu Hrvatskoj 2017.
21/03/2017

"Suprotno nekim medijskim naslovima prijedlog Europske komisije o Uredbi za  uspostavu višegodišnjeg  plana za stokove male plave ribe u Jadranskom moru ne određuje nikakve kvote. Umjesto beskorisnim spekulacijama o kvotama okrenemo se konstruktivnoj raspravi kako bismo spasili i obnovili fond male plave ribe u Jadranu na dobrobit ribara i cijelog ribarskog sektora.", istaknuo je povjerenik Karmenu Vella

Kategorija:
Poljoprivreda, ribarstvo i hrana
17/03/2017

Visoka predstavnica/potpredsjednica Federica Mogherini i povjerenik Neven Mimica borave danas u službenom posjetu Afričkoj uniji u etiopskom gradu Addis Abebi. U okviru tog posjeta Komisija je najavila dodatnu pomoć EU-a u iznosu od 165 milijuna eura kao odgovor na krize u Južnom Sudanu, Somaliji i susjednim zemljama.

e_trgovina
17/03/2017

„Društvene mreže postale su dio naše svakodnevice i većina ih Europljana redovito upotrebljava. S obzirom na njihovu sve veću važnost vrijeme je da osiguramo da se i u tom sektoru poštuju strogi propisi EU-a kojima se potrošači štite od nepoštenih praksi. Nije prihvatljivo da se europski potrošači mogu obratiti jedino sudu u Kaliforniji za rješavanje sporova. Ne možemo prihvatiti ni da se korisnicima uskraćuje pravo na odustajanje od kupnje na internetu. Poduzeća koja su vlasnici društvenih mreža trebaju preuzeti veću odgovornost pri rješavanju prijevara koje se odvijaju na njihovim platformama. Želim zahvaliti tijelima EU-a za zaštitu potrošača koja su proteklih mjeseci neumorno surađivala s Komisijom na tom važnom pitanju. Počevši od današnjeg dana, poduzeća vlasnici društvenih mreža imaju mjesec dana da osmisle rješenja za osiguranje poštovanja propisa EU-a.”, Vera Jourová. 

Loso na tržištu EU-a
17/03/2017

Ekološki proizvodi iz Norveške i s Islanda, među ostalim norveški ekološki losos, ponovno se mogu uvoziti u Europsku uniju i stavljati na tržište u skladu s propisima EU-a za ekološku proizvodnju proizišlima iz uključivanja relevantnih uredbi u Sporazum o Europskom gospodarskom prostoru (EGP).

Kategorija:
Gospodarstvo, financije i porezi
16/03/2017

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker je čestitao nizozemskom premijeru Marku Rutteu na uvjerljivoj izbornoj pobjedi. "Nizozemski narod glasovao je u korist vrijednosti koje predstavlja Europa: slobodna i tolerantna društava u naprednoj Europi." napisao je predsjednik Juncker danas (četvrtak) u pismu podrške. "Rezultat ovih izbora je inspiracija za mnoge", nadovezao se.

 

Kategorija:
Objašnjenje EU-a

Pages