Predstavništvo u Hrvatskoj

Naslovi

Pages

Međunarodni dan starijih osoba
29/09/2016

U Europskoj uniji živi gotovo 27 milijuna ljudi u dobi od 80 i više godina – očekivani životni vijek s 80 godina gotovo deset godina.

Kategorija:
Objašnjenje EU-a, Statistika
29/09/2016

Ulaganja su ključni prioritet Komisije. Iz tog je razloga Europska komisija u studenome 2014., samo nekoliko tjedana od preuzimanja dužnosti, s EIB-om kao strateškim partnerom pokrenula Plan ulaganja za Europu. Cilj Plana jest podupiranje gospodarskog oporavka poticanjem ulaganja u realno gospodarstvo. U okviru Plana ulaganja za Europu javnim ulaganjima i jamstvima mobiliziraju se privatni kapital i stručna znanja. Očekuje se da će javno-privatna partnerstva, JPP-ovi, imati važnu ulogu u oporavku ulaganja Europe u infrastrukturu.

Kategorija:
Objašnjenje EU-a, Statistika
Europski migracijski program
28/09/2016

Rezultati u području migracija i upravljanja granicama:
Komisija je danas izvijestila o dosadašnjim rezultatima provedbe europskih programa premještanja i preseljenja te Izjave EU-a i Turske.

Kategorija:
Pravosuđe i građanska prava
28/09/2016

„Institucije EU-a moraju surađivati kako bi vratile povjerenje naših građana. U svemu što činimo moramo biti otvoreniji. Današnji prijedlozi o obveznom registru transparentnosti koji obuhvaća Parlament, Vijeće i Komisija važan su korak u pravom smjeru. Građani imaju pravo znati tko pokušava utjecati na zakonodavstvo EU-a. Predlažemo jednostavno pravilo: nema sastanaka s donositeljima odluka bez prethodnog upisa u registar. Javnost će putem registra vidjeti tko lobira, koga predstavljaju i koliko troše.”

Kategorija:
Pravosuđe i građanska prava
Europa Nostra
27/09/2016

Nagrada Europske unije za kulturnu baštinu/nagradu Europa Nostra predstavlja najveću počast u području baštine. Uključuje nagrade za najbolji projekt restauracije, najdojmljivije istraživanje, najpredanijeg profesionalca i volontera u području baštine kao i najbolje programe podizanja svijesti i edukativne programe.

Kategorija:
Kultura, obrazovanje i mladi
26/09/2016

Povjerenik za humanitarnu pomoć i upravljanje krizama Christos Stylianides danas će u Ankari pokrenuti glavni EU-ov program humanitarne pomoći u okviru kojeg će se osiguravati mjesečna bespovratna sredstva u elektroničkom obliku za milijun izbjeglica u Turskoj.

Kategorija:
Objašnjenje EU-a, Pravosuđe i građanska prava
Transatlantskom partnerstvu za trgovinu i ulaganja
26/09/2016


Petnaesti krug pregovora EU-a i SAD-a o Transatlantskom partnerstvu za trgovinu i ulaganja (TTIP) održat će se u New Yorku od 3. do 7. listopada.

Kategorija:
Vanjski odnosi i vanjski poslovi
Carinsak unija
23/09/2016

Prema novim podacima koje je danas objavila Europska komisija, procjenjuje se da su carinska tijela iz cijelog EU-a tijekom 2015. zaplijenila pet milijuna krivotvorenih predmeta više nego u prethodnoj godini.

23/09/2016

EU na općoj skupštini UN-a – peti dan.

Kategorija:
Vanjski odnosi i vanjski poslovi

Pages