Predstavništvo u Hrvatskoj

Naslovi

Pages

23/06/2017

Europska komisija danas predlaže ulaganja od 2,7 milijardi eura u 152 ključna projekta u području prometa kojima se podupire konkurentna, čista i povezana mobilnost u Europi.

Kategorija:
Promet i putovanje
Nova pravila o transparentnosti za posrednike u poreznom planiranju
21/06/2017

Europska komisija danas je predložila nova stroga pravila o transparentnosti za posrednike, primjerice porezne savjetnike, računovođe, banke i pravnike, koji osmišljavaju i promiču aranžmane poreznog planiranja za svoje klijente. Današnjim će se prijedlogom dodatno ojačati okvir EU-a za poreznu transparentnost tako što će se dodatno rasvijetliti aktivnosti posrednika te aranžmani poreznog planiranja koji se provode.

Kategorija:
Poslovne vijesti, Gospodarstvo, financije i porezi
EU-ov alat za profiliranje vještina državljana trećih zemalja
20/06/2017

Riječ je o alatu za uređivanje stranica na internetu i izvan njega kojim će se državljanima trećih zemalja omogućiti da predstave svoje vještine, kvalifikacije i iskustva na način koji je razumljiv poslodavcima, pružateljima obrazovanja i osposobljavanja te organizacijama koje rade s migrantima diljem Europske unije.

Kategorija:
Objašnjenje EU-a, Vanjski odnosi i vanjski poslovi, Pravosuđe i građanska prava
Potpisan Memorandum o razumijevanju o dvosmjernom plinovodu između Mađarske i Hrvatske
20/06/2017

„Čestitke Mađarskoj i Hrvatskoj na političkoj volji koju su pokazale za zaključenje ovog Memoranduma o razumijevanju koji će, uvjeren sam, biti dobrodošla i nužna prekretnica u odnosima Hrvatske i Mađarske u području energetike”.  izjavio je povjerenik Šefčovič te dodao da je potpisivanje Memoranduma o razumijevanju sporazuma važna etapa tog procesa, ali ne označava njegov kraj i da će službe Komisije biti aktivne u praćenju provedbe Memoranduma o razumijevanju, ali i u kontekstu šire strategije diversifikacije izvora opskrbe na regionalnoj razini.

Kategorija:
Energija i prirodni resursi, Objašnjenje EU-a
Dan sigurnijeg interneta
16/06/2017

Hrvatska je danas i službeno izašla iz postupka u slučaju prekomjernog deficita.

 

Kategorija:
Poslovne vijesti, Gospodarstvo, financije i porezi, Objašnjenje EU-a
Erasmus+ prosalava
13/06/2017

Europska unija danas slavi 30. obljetnicu programa "Erasmus". Centralna proslava u okviru Europske unije odvija se danas u Strasbourgu.

Kategorija:
Kultura, obrazovanje i mladi
Europe Direct
09/06/2017

Poziv na podnošenje prijedloga COMM/ZAG/ED/2018-2020 za odabir partnera za obavljanje aktivnosti informacijskih centara mreže Europe Direct za razdoblje 2018.-2020.

Ured europskog javnog tužitelja
08/06/2017

Europska komisija predložila je 2013. osnivanje Ureda europskog javnog tužitelja. Danska, Irska i Ujedinjena Kraljevina imaju pravo izuzeća iz Ureda europskog javnog tužitelja. Na temelju općeg pristupa o kojem su se u Vijeću danas usuglasili Austrija, Belgija, Bugarska, Cipar, Češka, Estonija, Finska, Francuska, Hrvatska, Grčka, Italija, Latvija, Litva, Luksemburg, Njemačka, Portugal, Rumunjska, Slovačka, Slovenija i Španjolska, Europski parlament morat će dati će svoju suglasnost prije konačnog donošenja Uredbe.

Kategorija:
Objašnjenje EU-a, Pravosuđe i građanska prava
Europsak zastava ispred Berlaymonta
08/06/2017

Podijelite svoje mišljenje o Komisijinim inicijativama u bilo kojoj fazi zakonodavnog postupka.

Broadband internetska mreža u Hrvatskoj
07/06/2017

„Program širokopojasnog pristupa u Hrvatskoj omogućit će brži internet privatnim i poslovnim korisnicima koji ga trenutačno nemaju. To će Hrvatskoj pomoći da uspostavi infrastrukturu potrebnu za informatičko društvo i pridonese stvaranju jedinstvenog digitalnog tržišta u EU-u.”, povjerenica za politiku tržišnog natjecanja Margarethe Vestager.  

Pages