Predstavništvo u Hrvatskoj

Naslovi

Pages

Intervju s Junckerom
15/09/2016


Predsjednik Juncker u svom je jučerašnjem govoru o stanju u Uniji najavio osnivanje Europskih snaga solidarnosti.

Kategorija:
Objašnjenje EU-a
17/01/2017

Povjerenica za trgovinu Cecilia Malmström i predstavnik Sjedinjenih Američkih Država za trgovinu Michael Froman danas su objavili zajedničku ocjenu napretka pregovora o partnerstvu za transatlantsku trgovinu i ulaganja (TTIP) od njihova početka u srpnju 2013.

Kategorija:
Poslovne vijesti, Objašnjenje EU-a, Vanjski odnosi i vanjski poslovi
Mario Monti
17/01/2017

Mario Monti danas Kolegiju povjerenika predstavlja zaključke o budućem financiranju EU-a koje je donijela neovisna skupina pod njegovim predsjedanjem.

Predsjednik EP-a Antonio Tajani
17/01/2017

Antonio Tajani (EPP, IT) pobijedio je na izborima za predsjednika Europskog parlamenta u četvrtom krugu osvojivši 351 glas. Gianni Pittella ( S&D, IT) je osvojio 282 glasova.

Kategorija:
Objašnjenje EU-a
Ciparska zastava
12/01/2017

Već niz godina Europska komisija – a posebno predsjednik Juncker – politički i tehnički podržavaju pregovore između vođa dviju zajednica na Cipru kako bi se postigao pošten, opsežan i održiv dogovor o rješenju ciparskog pitanja pod pokroviteljstvom Ujedinjenih naroda.

Kategorija:
Objašnjenje EU-a
10/01/2017

Komisija predlaže pravila o visokoj razini zaštite privatnosti za sve elektroničke komunikacije te ažurira pravila o zaštiti podataka za institucije EU-a

Kategorija:
Objašnjenje EU-a, Znanost i tehnologija
Suzbijanje korova glifosatima
10/01/2017

Europska komisija odlučila je danas registrirati europsku građansku inicijativu koja od Komisije traži da „državama članicama predloži zabranu glifosata, izmijeni postupak odobravanja pesticida te da odredi razinu na koju se mora smanjiti upotreba pesticida, a koja će biti obvezujuća u cijelom EU-u.” 

Zdravlje radnika
10/01/2017

Poseban je prioritet Komisije u području zdravlja i sigurnosti na radu borba protiv raka, što je najčešći uzrok smrtnih slučajeva povezanih s radom u EU-u. Komisija to smatra prioritetnim izazovom: prijedlogom izmjena Direktive o karcinogenim i mutagenim tvarima predložila je 13. svibnja 2016. mjere za smanjenje izloženosti europskih radnika kancerogenim tvarima, odnosno njih 13. Komisija danas nastavlja s ispunjavanjem svoje političke obveze drugim prijedlogom za suzbijanje izloženosti dodatnim prioritetnim kemijskim tvarima, odnosno njih sedam. Komisija će nastaviti proučavati druge kancerogene tvari kako bi i dalje štitila radnike te poboljšavala uvjete poslovanja diljem EU-a.

Jedisntveno tržište usluga
10/01/2017

Komisija danas predstavlja ambiciozan i uravnotežen paket mjera kojima će se poduzećima i stručnjacima olakšati pružanje usluga bazi potencijalnih klijenata koja uključuje 500 milijuna ljudi u EU-u.

Kategorija:
Znanost i tehnologija
Zapošljavanje na građevini
05/01/2017

Europski socijalni fond (ESF), osnovan Rimskim ugovorom 1957., najstariji je fond EU-a i glavni instrument Europe za ulaganje u ljudski kapital promicanjem zapošljavanja i socijalne uključenosti. Prioriteti su tog fonda pomoći ljudima da se zaposle ili pronađu bolji posao, integrirati u društvo osobe u nepovoljnom položaju te svima osigurati bolje životne prilike.

Europska Komisija je objavila izvješće o evaluaciji ulaganja u okviru Europskog socijalnog fonda (ESF) u razdoblju 2007. – 2013. te posebna izvješća za svaku državu članicu.

Kategorija:
Zapošljavanje i socijalna prava

Pages