Navigacijski put

Navigacija po stranici

'Ne dozvoli da ti ono što tvoje oči vide prekrije srce osudom'

Ladder projekt Hrvatska

Učenici 4.h razreda Gospodarske škole Varaždin svojim video-uratkom o toleranciji u konkurenciji 293 škole iz 17 zemalja osvojili su prvo mjesto na natječaju projekta LADDER

Koji kreativci!  

 

Natječaj "Osmisli slogan o razvoju i osvoji iPad Air" djelom je velikog EU projekta LADDER kojeg koordinira ALDA - Europsko udruženja agencija lokalne demokracije.

Hrvatska zajednica županija pozvala je mlade od 10 do 18 godina da sudjelovanjem u međunarodnom natječajupdf pokažu kreativnost i osmisle slogan koji će potaknuti interes i podići svijest građana o razvojnim temama kao što su tolerancija, migracije, interkulturalizam, borba protiv siromaštva, očuvanje okoliša, štednja energije i obnovljivi izvori energije, ljudska prava, recikliranje, organski uzgojena hrana, Europsko građanstvo, održivost, uloga mladih u razvoju, stavovi o razvoju itd.

Slogani su mogli biti biti u obliku teksta, slike s tekstom ili kratkog video zapisa (do 2 minute trajanja) s porukom o razvoju. 

Učenici 4.h razreda Gospodarske škole Varaždin, Ena Anđel, Jelena Buden, Filip Hadrović, Martina Končevski, Monika Kuzmić, Dalija Poustecki, Danica Štriga i Anamarija Žuliček osmislili su projekt koji ima je donio prvu nagradu: iPad Air

Slogan varaždinskih učenika glasi: 'Don't let your eyes cover your heart with judgement' ('Ne dozvoli da ti ono što tvoje oči vide prekrije srce osudom').

 Čestitamo!

 

Ladder project Croatia

 

Drugi hrvatski dobitnik iPad Aira je Andrija Aračićjpg - 'Zajedno postižemo više' ('Together we achieve more') Andrija pohađa OŠ Stjepan Radić u Imotskom. 

Dodatne informacije:

EU LADDER projekt pod nazivom „LADDER – lokalne samouprave – pokretači obrazovanja za razvoj i jačanje svijesti građana” je projekt kojeg provodi Hrvatska zajednica županija u suradnji s 6 partnera i 20 suradnika iz 18 zemalja EU te 17 zemalja izvan EU. Financiran od EuropeAid-a, LADDER je veliki trogodišnji projekt  vrijednosti 3.800.000 eura koji je započeo 1. siječnja 2015. ove godine i u kojem sudjeluje ukupno 46 partnera i suradnika iz čak 35 zemalja (18 članica EU i 17 izvan EU).

Osmišljen je za podizanje svijesti svih čimbenika razvoja kao i za jačanje kapaciteta udruženja lokalnih/regionalnih samouprava i organizacija civilnog društva, kako bi zajedničkim djelovanjem postali pokretači razvoja u svojim zemljama, zajednicama i mrežama.

LADDER

ALDA

Hrvatska zajednica županija

#EYD2015

#LADDERproject

 

 

Dodatni alati

  • Verzija za ispis
  • Smanji tekst
  • Povećaj tekst

Informacijske točke

Pomognite nam poboljšati

Da Ne