Navigacijski put

Navigacija po stranici

Otvorene prijave za sudjelovanje u natjecanju „Juvenes Translatores“

Juvenes translatores 2015.

Od jučer točno u podne otvorene su prijave za sudjelovanje u natjecanju mladih prevoditelja „Juvenes Translatores“.

 Riječ je o natjecanju za sedamnaestogodišnje učenike koje se svake godine organizira u svim državama članicama Europske unije. Prijaviti se mogu sve srednje škole, a po isteku roka za prijavu slučajnim se odabirom izvlače škole koje će sudjelovati u završnom krugu natjecanja. Broj izvučenih škola odgovara broju zastupničkih mjesta njihove zemlje u Europskom parlamentu, što znači da će iz Hrvatske ove godine sudjelovati jedanaest škola.


Učenici mogu odabrati prijevod u bilo kojoj kombinaciji službenih jezika Europske unije, no u skladu s dobrom prevoditeljskom praksom preporučuje se da prevode na jezik kojim najbolje vladaju, tj. svoj materinski jezik. Natjecanje je odlična prilika svim mladim zaljubljenicima u jezike da svoje poznavanje stranih jezika provjere u praksi, kao i da se okušaju u prevoditeljskom poslu, što im može pomoći pri odabiru budućeg zanimanja.


Prijave su otvorene do 20. listopada, a zainteresirane škole mogu se prijaviti putem službene web stranice natjecanja (http://ec.europa.eu/translatores/index_hr.htm).


Završni krug natjecanja održat će se 26. studenog 2015., a pobjednici iz svih država članica nagradu će primiti na završnoj svečanosti u proljeće 2016. u Bruxellesu.


Tijek natjecanja možete pratiti na službenim stranicama natjecanja (http://ec.europa.eu/translatores/index_hr.htm), Facebooku (www.facebook.com/translatores) i Twitteru (@translatores), kao i na web-mjestu i Facebook-stranici Predstavništva Europske komisije.

 

Dodatni alati

  • Verzija za ispis
  • Smanji tekst
  • Povećaj tekst

Informacijske točke

Pomognite nam poboljšati

Da Ne