Navigacijski put

Navigacija po stranici

Lansiranje dvaju novih satelita u okviru europskog satelitskog navigacijskog programa Galileo

Lansiranje dvaju novih satelita u okviru europskog satelitskog navigacijskog programa Galileo

Galileo, europski satelitski navigacijski program, sutra u svemir šalje još dva satelita, čime će ukupni broj njegovih satelita u orbiti narasti na šest. Lansiranje satelita iz europskog svemirskog centra pored Kouroua u Francuskoj Gijani, s polijetanjem u 14:31 po srednjoeuropskom vremenu, može se pratiti u internetskom prijenosu uživo.

 

Sutra će se u okviru satelitskog navigacijskog programa EU-a GalileoLanguage icon EN u svemir poslati još dva satelita te će se tako u orbiti nalaziti ukupno njih šest. Sateliti će se lansirati iz europske svemirske luke kod Kouroua u Francuskoj Gijani u 14.31 sati prema srednjoeuropskom vremenu i moći će se pratiti uživo ovdje.

Taj događaj značit će novi korak Galilea u smjeru izgradnje cjelovitog i vlastitog europskog satelitskog navigacijskog sustava. Dva satelita prvi su iz nove serije satelita u potpunom vlasništvu EU-a.

Predstojećim dodavanjem novog kruga takvih satelita dostupnost i pokrivenost signala Galilea postupno će se poboljšati, što će nas dovesti korak bliže potpunoj operativnoj fazi programa.

Sateliti koji će sutra biti lansirani, Doresa i Milena, nazvani su prema dvjema učenica koje su pobijedile na natjecanju u crtanju koje je u tu svrhu bilo organizirano na razini cijelog EU-a.

Vidi MEMO/14/509 Language icon

Dodatne informacije: IP/14/935

 

Dodatni alati

  • Verzija za ispis
  • Smanji tekst
  • Povećaj tekst

Budite u tijeku

Informacijske točke

Pomognite nam poboljšati

Da Ne