Navigacijski put

Navigacija po stranici

Imenovan prvi šef Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj

Europska je komisija imenovala Njegovu ekselenciju veleposlanika Branka Baričevića prvim šefom Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj. On će preuzeti dužnost 1. srpnja 2013. godine.

 
15/02/2013

Dana 1. srpnja 2013. godine, Republika Hrvatska će postati 28. država članica Europske unije. Slijedom toga, 1. srpnja, aktualna Delegacija Europske unije će zatvoriti vrata, a Predstavništvo Europske komisije će otvoriti svoja vrata. Imati će 18 zaposlenika uz šefa Predstavništva, g. Branka Baričevića.

G. Baričević je karijerni diplomat te je od 2005. godine bio šef Misije Republike Hrvatske pri Europskoj uniji u Bruxellesu. Prethodno je radio u raznim diplomatskim misijama Republike Hrvatske (u SAD-u, na Cipru i u Portugalu). Prije diplomatske karijere, g. Baričević je bio liječnik, te je studirao u Zagrebu, New Yorku i Münchenu.

G. Baričević svojoj novoj ulozi donosi iskustvo u radu s Europskim Institucijama koje je stekao tijekom pregovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji te dobro poznaje komunikaciju vezanu uz EU integracije, EU politike i EU institucije.

Pozadinska informacija

Europska komisija ima predstavništva u svih 27 (uskoro 28) država članica i regionalne urede u Barceloni, Belfastu, Bonnu, Cardiffu, Edinburghu, Marseilleu, Milanu, Münchenu i Wrocławu. Oni obavještavaju medije i javnost o EU politikama, a izvješćuju i Europsku komisiju o značajnim događanjima u državi domaćinu. Predstavništva su pod nadležnošću potpredsjednice Komisije Viviane Reding.

Za dodatne informacije

Web-stranica potpredsjednice Viviane Reding, EU povjerenica za pravosuđe:
Pristupanje Hrvatske Europskoj uniji 21/06/2013

 

Dodatni alati

  • Verzija za ispis
  • Smanji tekst
  • Povećaj tekst

Budite u tijeku

Informacijske točke

Foto natječaj

Nagradni natječaj: lov na najbolji EU trenutak!

Pozivamo vas da sudjelujete u našem nagradnom natječaju i vizualno nam predstavite svoje sugrađane ili svoj grad otkako su postali dio Europske unije.

 
 

Pomognite nam poboljšati

Da Ne