Navigacijski put

Navigacija po stranici

Računalo  @Pixabay

Virtualna izložba: Brightest! Greenest! Buildings EUROPE 2015

01/06/2015

Posjetite virtualnu paneuropsku izložbu posvećenu najuspješnijim i najzelenijim projektima i rješenjima iz oblasti održive gradnje iz Europe.

Izložbu mogu posjetiti najaktivniji europski stručnjaci u području održive gradnje te istražiti najbolja rješenja održive gradnje učinkovito, bez ikakvih troškova i tereta putovanja. Sudionici mogu brzo i učinkovito posjetiti brojne izlagače, sudjelovati u raspravama, razmjeniti poruke ili sudjelovati na zanimljivim konferencijama.

Više pročitajte u letku: http://www.brightestgreenestbuildings.eu/data/intro.pdfpdf

Izložba se otvara 10. lipnja 2015.

 
Eurropean Space Expo u Zagrebu

Otkrijte što svemir znači za vas uz European Space Expo u Zagrebu

29/05/2015

Uz ovu jedinstvenu putujuću izložbu brojne pogodnosti koje svemir donosi u Europu doslovno su vam nadohvat ruke! Imate priliku vidjeti, dotaknuti i doživjeti sve što Europa radi u svemiru i sa svemirom te kako nam te inicijative već danas poboljšavaju kvalitetu života.

12. - 21. lipnja 2015. 

Trg bana Josipa Jelačića, Zagreb    

Ulaz je slobodan!

 
Lorenzo Natali Media prize 2015.

Europska komisija raspisala natječaj za nagradu Lorenzo Natali za područje medija za 2015.

05/05/2015

Moto ovogodišnje nagrade Lorenzo Natali za područje medija glasi: „današnje priče mogu promijeniti naše sutra”. Natječaj se podudara s Europskom godinom razvoja 2015. i objavljen je na dan nakon Svjetskog dana slobode tiska.

 
Europski semestar za 2015.

Europski semestar za 2015.

26/02/2015

Europska komisija objavila je nova izvješća i donijela nove odluke.

 
Partnerstvo za transatlantsku trgovinu i ulaganja između EU-a i SAD-a

Partnerstvo za transatlantsku trgovinu i ulaganja između EU-a i SAD-a

27/02/2015

Europska unija (EU) i SAD trenutačno pregovaraju o sporazumu o trgovini koji se naziva Partnerstvo za transatlantsku trgovinu i ulaganja (TTIP). Cilj mu je poticati razvoj oba gospodarstva olakšavanjem prodaje proizvoda i usluga preko Atlantika – posebno za mala i srednja poduzeća i pritom, naravno, održati, visoku razinu zaštite potrošača, okoliša itd. #TTIP  

 
 

Naslovi

Potraga za poslom ©iStock

Slobodno radno mjesto ravnatelja Europskog centra za sprečavanje i kontrolu bolesti, Stockholm

01/06/2015

Ravnatelj je pravni zastupnik i javna osoba ECDC-a te odgovara Upravnom odboru ECDC-a uspostavljenom na temelju članka 14. Uredbe o osnivanju ECDC-a. Vodi ECDC i upravlja njime te je u cijelosti odgovoran za mjere kojima se ostvaruju ciljevi ECDC-a. Ravnatelj je potpuno neovisan u obavljanju svojih dužnosti, ne dovodeći u pitanje nadležnosti Komisije i Upravnog odbora.

Rok za prijavu je 22. lipnja 2015. Nakon 12 sati (podne) prema briselskom vremenu elektronička prijava više neće biti moguća.

 
Mobilnost hrvatskih radnika

Novo izvješće Komisije o mobilnosti hrvatskih radnika

29/05/2015

Europska komisija danas je objavila novo izvješće o prijelaznim mjerama povezanima sa slobodnim kretanjem hrvatskih radnika. Mobilni građani iz Hrvatske većinom su radno sposobni i relativno dobro obrazovani, a u usporedbi s državljanima zemalja domaćina uglavnom su mlađi i mnogo je izglednije da će biti zaposleni.

 

 
Migracijska EU politika

Komisija je donijela prve prijedloge sveobuhvatnog pristupa radi poboljšanja upravljanja migracijama

28/05/2015

Svojim prijedlozima Komisija riječi pretvara u djela te utvrđuje izravne i dugoročne odgovore na migracijske izazove s kojima se Europa suočava. Dva tjedna nakon predstavljanja Europskog migracijskog programa Komisija je donijela prve prijedloge sveobuhvatnog pristupa radi poboljšanja upravljanja migracijama.

 
 

Više vijesti

Događanja

@Shutterstock

Konferencija Going local - Croatia 2015

29/05/2015

Going Local - Croatia 2015

Kada: ponedjeljak, 8. lipnja 2015. od 09:00 do 13:30

Gdje: #KućaEurope,  Augusta Cesarca 4, Zagreb  

 

 
 

Ostala događanja

Publikacije

Ekonomska istraživanja - DG ECFIN

Ekonomska istraživanjapdfOdaberi prijevod prethodne poveznice 

Nesigurnost i manje naknade? Platne ralike između stalnih i ugovora na određeno u Europskoj uniji

U ovome članku, autori analiziraju razlike u nakadama između stalnih i ugovora o radu na određeno vrijeme unutar Europske unije (EU26, ne uključujući Švedsku i Hrvatsku), korištenjem podataka iz "European Structure of Earnings Survey". Istraživanje je pokazalo kako, kontrolirajući za osobne I karakteristike radnog mjesta, radnici na stalnim ugovorima zarađuju u prosjeku oko 15% više u odnosu na ugovore o radu na određeno vrijeme sa sličnim zamjetnim karakteristikama.

Autori: António Dias da Silva, Alessandro Turrini

 
Činjenice i brojke o zajedničkoj ribarstvenoj politici

Činjenice i brojke o zajedničkoj ribarstvenoj politici

Informacije koje ćete naći na ovim stranicama prikupili su stručnjaci koji rade u znanstvenim institutima, upravama država Europske unije, europskim institucijama i međunarodnim organizacijama. Ovo izdanje iz 2014. uključuje najvišu kvalitetu i najširu pokrivenost podataka koju smo ikada imali.

 
Priče iz naših šuma

Priče iz naših šuma

U svim se europskim kulturama ljudski život simbolično povezuje sa životom drveta. U ovoj antologiji ta se veza promatra s novog gledišta koje nude poezija i proza iz svih država članica EU-a. Tekstovi su ilustrirani dječjim crtežima koji pružaju jedinstvene, šarene i duboko pronicave uvide u to kako djeca vide šume i što očekuju od nas.

 
 

Više publikacije

Videozapisi

Više videozapisa

Dodatni alati

  • Verzija za ispis
  • Smanji tekst
  • Povećaj tekst

Budite u tijeku

Informacijske točke

Pomognite nam poboljšati

Da Ne