Navigacijski put

Navigacija po stranici

Talijansko predsjedništvo

01/07/2014

Italija predsjeda Vijećem EU-a 

Sretno!

In bocca al lupo! 

Logo semestre inglese

 
Nagrada za komuniciranje o ZPP-u za 2014.

Krenuo natječaj za nagradu za komuniciranje o ZPP-u za 2014. godinu!

18/07/2014

Osmislili ste komunikacijsku aktivnost ili kampanju u području poljoprivrede i ruralnog razvoja koju biste željeli predstaviti međunarodnoj publici? Želite podijeliti svoja iskustva s drugim zainteresiranim stranama za pitanja komunikacije u vezi sa ZPP-om?  Rok za prijave je 31. listopada 2014. do 09.00 h.

 
Smanjenje naknada za roaming

Smanjenje naknada za roaming

24/06/2014

Naknade za korištenje usluge roaminga bile su na najvišoj razini 2007. kada je EU počeo poduzimati mjere. Kao rezultat tih mjera u 2014. cijena roaminga smanjila se za 80 – 90 % u usporedbi s 2007.

 
Učenici gledaju zemaljsku kuglu dok slušaju učiteljicu ©shutterstock

Obrazovanje

18/02/2014

Zemlje Europske unije usko surađuju u području obrazovanja i usavršavanja. Svi građani mogu sudjelovati u programima za cjeloživotno učenje. Profesori i studenti iz Hrvatske mogu studirati ili podučavati u inozemstvu u okviru namjenskih programa koje financira EU.

 
 

Naslovi

Eurobarometar logo

Eurobarometar 2014.: europski izbori donijeli promjene

25/07/2014

Danas su objavljeni najnoviji rezultati standardnog proljetnog istraživanja Eurobarometra. Riječ je o prvom ispitivanju javnog mišljenja provedenog diljem EU-a od svibnja, kada su održani izbori za Europski parlament pod sloganom „Ovaj je put drukčije”.

 
Ušteda energije

Veća i dostižna ušteda energije do 2030.

23/07/2014

Nove prilike za europska poduzeća, pristupačna cijena energije za potrošače, veća sigurnost opskrbe energijom zbog znatnog smanjenja uvoza prirodnog plina i pozitivan učinak na okoliš.

 
6. izvješće Europske komisije o gospodarskoj, socijalnoj i teritorijalnoj koheziji

Izvješće Europske komisije o gospodarskoj, socijalnoj i teritorijalnoj koheziji

23/07/2014

Prema novom izvješću Komisije, kohezijska politika EU-a za razdoblje 2014. – 2020. bit će usmjerena na energetsku učinkovitost, zapošljavanje te mala i srednja poduzeća (MSP)

 
 

Više vijesti

Događanja

TTIP sjednica Hrvatskog Sabora

Pregovori Europske unije i Sjedinjenih Američkih država o TTIP-u

18/07/2014

Voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj g. Branko Baričević, sudjelovao je  17. srpnja 2014. na tematskoj sjednici odbora za Europske poslove hrvatskog Sabora na temu "Pregovori Europske unije i Sjedinjenih Američkih država o Transatlanskom trgovinskom i investicijskom partnerstvu (TTIP)" .

 
 

Ostala događanja

Publikacije

Jedna valuta za jednu Europu

Jedna valuta za jednu Europu

1. siječnja 1999. bio je povijesni dan kada je 11 država Europske unije utemeljilo monetarnu uniju s jedinstvenom valutom, eurom. Novčanice i kovanice eura ušle su u optjecaj 1. siječnja 2002. No povijest zajedničke europske valute traje mnogo dulje i počela je kada i sama Europska unija. Pedeset godina nakon što je Ugovor iz Rima postavio temelje današnje Europske unije, euro je najvidljiviji znak europske integracije, a temelji se na potpunoj reformi ekonomske i monetarne unije.

 
Nova pravila o javnoj nabavi i koncesijama

Nova pravila o javnoj nabavi i koncesijama- jednostavnija i fleksibilnijapdfOdaberi prijevod prethodne poveznice 

Novim se europskim pravilima ne narušavaju nacionalna ili lokalna nadležnost u tom području te se osiguravaju određeni načini upravljanja javnim uslugama:
• Nacionalna sloboda nije ugrožena: organizacija javnih usluga u nadležnosti je samih
država članica.

• Kraj neizvjesnosti povezane sa suradnjom među tijelima javne vlasti, prije svega
među općinama.

 
 Putovanje Europom 2014.-2015.

Putovanje Europom 2014.-2015.

Europa: kontinent s tisućljetnom poviješću, bogatim kulturnim naslijeđem i krajolicima koji su među najljepšima na svijetu. Veliki je broj sadržaja koje putnici mogu otkriti i istražiti, a sad im je to olakšano zahvaljujući Europskoj uniji (EU). Mnoge se granice unutar EU-a mogu prijeći bez provjere, a uporaba eura olakšava kupnju. Pojednostavnjen je pristup zdravstvenim uslugama, a s vama mogu putovati vaš pas ili mačka. Ako vozite, vozačka dozvola i potvrda o osiguranju vozila izdane u jednoj državi članici EU-a vrijede i u ostalima, a uporaba mobilnog telefona u inozemstvu sve je povoljnija. Za više informacija, dobre savjete i zemljovid Europe, pogledajte unutra

 
 

Više publikacije

Videozapisi

Više videozapisa

Dodatni alati

  • Verzija za ispis
  • Smanji tekst
  • Povećaj tekst

Budite u tijeku

Informacijske točke

Pomognite nam poboljšati

Da Ne