Navigacijski put

Navigacija po stranici

Talijansko predsjedništvo

01/07/2014

Italija predsjeda Vijećem EU-a 

Sretno!

In bocca al lupo! 

Logo semestre inglese

 
Nagrada za komuniciranje o ZPP-u za 2014.

Krenuo natječaj za nagradu za komuniciranje o ZPP-u za 2014. godinu!

18/07/2014

Osmislili ste komunikacijsku aktivnost ili kampanju u području poljoprivrede i ruralnog razvoja koju biste željeli predstaviti međunarodnoj publici? Želite podijeliti svoja iskustva s drugim zainteresiranim stranama za pitanja komunikacije u vezi sa ZPP-om?  Rok za prijave je 31. listopada 2014. do 09.00 h.

 
Učenici gledaju zemaljsku kuglu dok slušaju učiteljicu ©shutterstock

Obrazovanje

18/02/2014

Zemlje Europske unije usko surađuju u području obrazovanja i usavršavanja. Svi građani mogu sudjelovati u programima za cjeloživotno učenje. Profesori i studenti iz Hrvatske mogu studirati ili podučavati u inozemstvu u okviru namjenskih programa koje financira EU.

 
Korisni savjeti za ljeto

Korisni savjeti za ljeto

01/07/2014

Vrijeme godišnjih odmora: korisni savjeti za bezbrižno ljeto - Početak je godišnjih odmora i milijuni Europljana planiraju putovanja diljem kontinenta i dalje. Stoga slijedi nekoliko savjeta o tome što učiniti u slučaju problema. Ako želite znati tko pokriva troškove liječenja u slučaju nesreće ili koje je dokumente potrebno imati ako u inozemstvo sa sobom želite povesti psa, ovdje ćete pronaći informacije o tome što sve Europska unija čini kako bi vam pomogla tijekom putovanja.

 
 

Naslovi

Web poduzetnici, poslovanje i inovacije

Europski web poduzetnik godine:"Europioneers" 2014.

22/08/2014

Tko će biti ovogodišnji najuspješniji europski tehnološki poduzetnik/poduzetnica? Prijave su otvorene do 31. Kolovoza. Vaš kandidat bi mogao biti jednako uspješan ili bolji od prošlogodišnjih pobjednika Alexandera Ljunga & Erica Wahlforssa (Soundcloud) i Jona Reynoldsa (Swiftkey). Nominirajte svog favorita za najboljeg europskog tehnološkog poduzetnika/poduzetnicu!

 
Carine i pitanja carine

Nova strategija za carinska pitanja

21/08/2014

Europsk komisija danas je prihvatila strategiju i plan djelovanja za bolje upravljanje rizicima u carinskim pitanjima.

 
Galileo @enterprise

Doris i Milena - dva nova satelita u okviru europskog satelitskog navigacijskog programa Galileo

20/08/2014

Galileo, europski satelitski navigacijski program, sutra u svemir šalje još dva satelita, čime će ukupni broj njegovih satelita u orbiti narasti na šest. Lansiranje satelita iz europskog svemirskog centra pored Kouroua u Francuskoj Gijani, s polijetanjem u 14:31 po srednjoeuropskom vremenu, može se pratiti u internetskom prijenosu uživo.

 
 

Više vijesti

Događanja

TTIP sjednica Hrvatskog Sabora

Pregovori Europske unije i Sjedinjenih Američkih država o TTIP-u

18/07/2014

Voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj g. Branko Baričević, sudjelovao je  17. srpnja 2014. na tematskoj sjednici odbora za Europske poslove hrvatskog Sabora na temu "Pregovori Europske unije i Sjedinjenih Američkih država o Transatlanskom trgovinskom i investicijskom partnerstvu (TTIP)" .

 
 

Ostala događanja

Publikacije

10 boljih rješenja za 500 milijuna potrošača

10 boljih rješenja za 500 milijuna potrošača

U današnje vrijeme 32% potrošača je suočeno s problemima oštećene robe i usluga. Ovi sporovi često ostaju neriješenima ili se pak rješavaju na sudu uz velike troškove.

 
Erasmus za mlade poduzetnike - poduzetnik domaćin

Erasmus za mlade poduzetnike - Poduzetnik domaćin

Erasmus za mlade poduzetnike je program razmjene za poduzetnike, koji financira Europska unija. Osoba kojoj ste domaćin dobiva stipendiju i Vaše poduzeće nema nikakve troškove. Program Vam daje mogućnost razmjene iskustva s novim poduzetnicima koji ce surađivati s Vama u sjedištu Vašeg poduzeća. Razmjena traje od jednog do šest mjeseci.

 

 
Erasmus za mlade poduzetnike - Novi poduzetnik

Erasmus za mlade poduzetnike - Novi poduzetnik

Erasmus za mlade poduzetnike je program razmjene za poduzetnike kojeg financira Europska unija. Program Vam pruža mogućnost suradnje s iskusnim poduzetnikom u drugoj zemlji Europske unije i razvijanja vještina koje su Vam potrebne za razvoj Vašeg poduzeća. Vaš boravak u inozemstvu može trajati od jednog do šest mjeseci.

 

 
 

Više publikacije

Videozapisi

Više videozapisa

Dodatni alati

  • Verzija za ispis
  • Smanji tekst
  • Povećaj tekst

Budite u tijeku

Informacijske točke

Pomognite nam poboljšati

Da Ne