Navigacijski put

Navigacija po stranici

Obraćanje Jean Claude Junckera o Stanju u Uniji 2016.

Stanje Unije 2016.

24/08/2016

U srijedu 14. rujna 2016. predsjednik Europske komisije, Jean-Claude Juncker, održat će govor o stanju Europske unije u plenarnoj dvorani Europskog parlamenta (u Strasbourgu).

 

 
EK novosti

EK novosti

22/02/2016

 
Europska migracijska politika  20151130 european_migration_programme

Izbjeglička kriza: što čini Europska unija?

07/12/2015

U Europskom migracijskom programu koji je Komisija donijela u svibnju 2015. utvrđena je potreba za sveobuhvatnim pristupom upravljanju migracijama. Od tada je uveden niz mjera, uključujući donošenje dvaju kriznih programa za premještanje 160 000 osoba kojima je nedvojbeno potrebna međunarodna zaštita iz država članica s najvećim brojem izbjeglica u druge države članice EU-a te odobrenje Akcijskog plana Komisije o vraćanju.

 
Platforma za alternativno rješavanje sporova

Platforma za alternativno rješavanje sporova

18/02/2016

Odnosi li se vaša pritužba na robu ili uslugu kupljene na internetu? U tom slučaju možete podnijeti pritužbu na ovom web-mjestu. Morat ćete odabrati tijelo za rješavanje sporova koje će obrađivati pritužbu. O tome se morate dogovoriti s drugom strankom u sporu.

Više: http://bit.ly/1osDlgK 

 
 

Naslovi

Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima

22/08/2016

Zajednička izjava prvog potpredsjednika Timmermansa, povjerenice Juorove i povjerenika Navracsicsa povodom Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima.

 
Obilježavanje Svjetskog humanitarnog dana, 19. kolovoza

Svjetski humanitarni dan, 19. kolovoza

19/08/2016

Danas, na Svjetski humanitarni dan, odajemo posebnu počast neprocjenjivom radu humanitarnih djelatnika koji riskiraju svoj život pomažući drugima. 19. kolovoz, Svjetski humanitarni dan, obilježava se svake godine u spomen 22 ljudi koji su izgubili život u bombardiranju sjedišta UN-a u Bagdadu, Irak, 2003. godine.

 
LGBTI kampanja

Europska LGBTI kampanja

08/08/2016

Europska komisija pokreće kampanju za podizanje svijesti i društvene prihvaćenosti lezbijskih, homoseksualnih, biseksualnih, transrodnih i interseksualnih osoba (LGTBI).

 
 

Više vijesti

Događanja

Europski tjedan sporta 2016.

Europski tjedan sporta 2016. u Hrvatskoj

19/08/2016

Prijavite se na #BeActive utrku građana "10,9" kojom službeno počinje Europski tjedan sporta 2016. u Zagrebu.  Za one koji se ne odluče za sudjelovanje u utrci organizirali smo predstavljanje škola trčanja i njihovih programa na Europskom trgu.

 
 

Ostala događanja

Publikacije

Zdrava mjesta rada za sve uzraste

Zdrava mjesta rada za sve uzraste

Ova je brošura glavni vodič za Kampanju za zdrava mjesta rada 2016.–2017. pod nazivom „Zdrava mjesta rada za sve uzraste” koju organizira Europska agencija za sigurnost i zdravlje na radu (EU-OSHA). Njezin je glavni cilj pomoći radnicima, upraviteljima i poslodavcima prepoznati izazove koje donosi starenje radne snage i upravljati njima, pri čemu se ne usredotočuju na jednu dobnu skupinu, već na radnike svih životnih dobi. Također naglašava važnost primjene pristupa u skladu s teorijom životnog tijeka. Promicanjem zdravih radnih navika mladih radnika i razvijanjem dobrih radnih uvjeta promiče se održivost rada tijekom cijeloga radnog vijeka i osigurava zdravo starenje.

 
Dovršetak europske ekonomske i monetarne unije

Dovršetak europske ekonomske i monetarne unijepdf

Dovršena ekonomska i monetarna unija nije cilj sama po sebi. Ona je sredstvo za osiguravanje boljeg života i pravičnijih životnih uvjeta za sve građane, za pripremu Unije za buduće globalne izazove te za ostvarenje
blagostanja u svim njezinim državama članicama. U ovom izvješću odražavaju se osobna razmatranja i rasprave petorice predsjednika, Jean-Claude Junckera (EK), Donalda Tuska (), Jeroena Dijsselbloema (Euroskupina), Maria Draghija (ECB) i Martina Schulza (EP).

 
Transatlantsko trgovinsko i investicijsko partnerstvo (TTIP)

Transatlantsko trgovinsko i investicijsko partnerstvo (TTIP)

TTIP‑om želimo pomoći ljudima te velikim i malim poduzećima na sljedeće načine: otvaranjem SAD‑a poduzećima iz EU‑a; smanjivanjem birokracije s kojom se poduzeća suočavaju kada izvoze; utvrđivanjem pravila za jednostavniji i pravedniji izvor, uvoz i ulaganja. U ovom je vodiču detaljno objašnjen sadržaj TTIP‑a.

 
 

Više publikacije

Videozapisi

Više videozapisa

Dodatni alati

  • Verzija za ispis
  • Smanji tekst
  • Povećaj tekst

Informacijske točke

Pomognite nam poboljšati

Da Ne