Navigacijski put

Navigacija po stranici

Platforma za alternativno rješavanje sporova

Platforma za alternativno rješavanje sporova

18/02/2016

Odnosi li se vaša pritužba na robu ili uslugu kupljene na internetu? U tom slučaju možete podnijeti pritužbu na ovom web-mjestu. Morat ćete odabrati tijelo za rješavanje sporova koje će obrađivati pritužbu. O tome se morate dogovoriti s drugom strankom u sporu.

Više: http://bit.ly/1osDlgK 

 
Što je europski semestar?

Što je europski semestar?

26/01/2016


Europski semestar ciklus je usklađivanja gospodarskih i poreznih politika u Europskoj uniji. Odvija se u prvih šest mjeseci u godini, zbog čega je i dobio naziv „semestar“. Europski semestar dio je šire reforme gospodarskog upravljanja Europskom unijom.

 
Europska migracijska politika  20151130 european_migration_programme

Izbjeglička kriza: što čini Europska unija?

07/12/2015

U Europskom migracijskom programu koji je Komisija donijela u svibnju 2015. utvrđena je potreba za sveobuhvatnim pristupom upravljanju migracijama. Od tada je uveden niz mjera, uključujući donošenje dvaju kriznih programa za premještanje 160 000 osoba kojima je nedvojbeno potrebna međunarodna zaštita iz država članica s najvećim brojem izbjeglica u druge države članice EU-a te odobrenje Akcijskog plana Komisije o vraćanju.

 
 

Naslovi

Standardno proljetno istraživanje Eurobarometra 2016.

Standardno proljetno istraživanje Eurobarometra 2016.

29/07/2016

Standardno proljetno istraživanje Eurobarometra 2016.: snažna podrška javnosti političkim prioritetima Komisije

 
Sudjelujte na Translating Europe Forumu u listopadu 2016.!

Sudjelujte na Translating Europe Forumu u listopadu 2016.!

28/07/2016

Glavna uprava za pismeno prevođenje Europske komisije svake godine organizira Translating Europe Forum na kojem se okupljaju dionici u prevoditeljstvu, provode rasprave o temama od zajedničkog interesa i potiče suradnja.

 
Program Obzor 2020. financirat će istraživanja migracija

Program Obzor 2020. financirat će istraživanja migracija

25/07/2016

Program rada za 2017. za Obzor 2020 predstavljen 25. srpnja 2016. ukazuje da će se sljedeće godine u istraživanja i inovacije uložiti 8,5 milijardi eura.

 
 

Više vijesti

Događanja

Zvijezda u školi  © Dubravka Kralj for Europa Nostra Flickr

Dodjela nagrade Europske unije za kulturno nasljeđe – Europa Nostra projektu "Zvijezda u školi"

13/07/2016

U Karlovcu smo obilježili dva važna događaja, 437. obljetnicu utemeljenja grada Karlovca i dodjelu nagrade Europske unije za kulturno nasljeđe – Europa Nostra, hrvatskom pobjedniku – projektu "Zvijezda u školi" – Star in the school. Ova nagrada je dodijeljena u kategoriji obrazovanja, osposobljavanja i podizanja svijesti učenicima i profesorima osnovnih i srednjih škola grada Karlovca koji su zajedničkim radom i trudom osmislili nagrađeni program.

 
 

Ostala događanja

Publikacije

Zdrava mjesta rada za sve uzraste

Zdrava mjesta rada za sve uzraste

Ova je brošura glavni vodič za Kampanju za zdrava mjesta rada 2016.–2017. pod nazivom „Zdrava mjesta rada za sve uzraste” koju organizira Europska agencija za sigurnost i zdravlje na radu (EU-OSHA). Njezin je glavni cilj pomoći radnicima, upraviteljima i poslodavcima prepoznati izazove koje donosi starenje radne snage i upravljati njima, pri čemu se ne usredotočuju na jednu dobnu skupinu, već na radnike svih životnih dobi. Također naglašava važnost primjene pristupa u skladu s teorijom životnog tijeka. Promicanjem zdravih radnih navika mladih radnika i razvijanjem dobrih radnih uvjeta promiče se održivost rada tijekom cijeloga radnog vijeka i osigurava zdravo starenje.

 
Dovršetak europske ekonomske i monetarne unije

Dovršetak europske ekonomske i monetarne unijepdf

Dovršena ekonomska i monetarna unija nije cilj sama po sebi. Ona je sredstvo za osiguravanje boljeg života i pravičnijih životnih uvjeta za sve građane, za pripremu Unije za buduće globalne izazove te za ostvarenje
blagostanja u svim njezinim državama članicama. U ovom izvješću odražavaju se osobna razmatranja i rasprave petorice predsjednika, Jean-Claude Junckera (EK), Donalda Tuska (), Jeroena Dijsselbloema (Euroskupina), Maria Draghija (ECB) i Martina Schulza (EP).

 
Transatlantsko trgovinsko i investicijsko partnerstvo (TTIP)

Transatlantsko trgovinsko i investicijsko partnerstvo (TTIP)

TTIP‑om želimo pomoći ljudima te velikim i malim poduzećima na sljedeće načine: otvaranjem SAD‑a poduzećima iz EU‑a; smanjivanjem birokracije s kojom se poduzeća suočavaju kada izvoze; utvrđivanjem pravila za jednostavniji i pravedniji izvor, uvoz i ulaganja. U ovom je vodiču detaljno objašnjen sadržaj TTIP‑a.

 
 

Više publikacije

Videozapisi

Više videozapisa

Dodatni alati

  • Verzija za ispis
  • Smanji tekst
  • Povećaj tekst

Informacijske točke

Pomognite nam poboljšati

Da Ne