Navigacijski put

Navigacija po stranici

Europski dan jezika 2014.

Najava događanja - Europski dan jezika 2014.

03/09/2014

26. rujna diljem Europe obilježava se Europski dan jezika. Pozivamo zainteresirane učenike i profesore na sudjelovanje u višejezičnom rap koncertu za učenike osnovnih i srednjih škola. Prijave su do 19. rujna.  

 
Poslovni dokumenti na radnom mjestu  ©shutterstock

Europska komisija pokreće savjetovanje o malom i srednjem poduzetništvu

08/09/2014

Što mala i srednja poduzeća u Europi trebaju od buduće politike EU-a? To je temeljno pitanje rasprave koju je Komisija danas pokrenula kako bi unaprijedila Akt o malom poduzetništvu (SBA). U okviru danas pokrenute javne rasprave traži se doprinos svih zainteresiranih strana, uključujući poduzetnike i poslovne organizacije.

Rasprava se zatvara 15. prosinca 2014.

 

Talijansko predsjedništvo

01/07/2014

Italija predsjeda Vijećem EU-a 

Sretno!

In bocca al lupo! 

Logo semestre inglese

 
Nagrada za komuniciranje o ZPP-u za 2014.

Krenuo natječaj za nagradu za komuniciranje o ZPP-u za 2014. godinu!

18/07/2014

Osmislili ste komunikacijsku aktivnost ili kampanju u području poljoprivrede i ruralnog razvoja koju biste željeli predstaviti međunarodnoj publici? Želite podijeliti svoja iskustva s drugim zainteresiranim stranama za pitanja komunikacije u vezi sa ZPP-om?  Rok za prijave je 31. listopada 2014. do 09.00 h.

 
Učenici gledaju zemaljsku kuglu dok slušaju učiteljicu ©shutterstock

Obrazovanje

18/02/2014

Zemlje Europske unije usko surađuju u području obrazovanja i usavršavanja. Svi građani mogu sudjelovati u programima za cjeloživotno učenje. Profesori i studenti iz Hrvatske mogu studirati ili podučavati u inozemstvu u okviru namjenskih programa koje financira EU.

 
 

Naslovi

Odnosi između EU-a i SAD-a

Javno savjetovanje o Partnerstvu za transatlantsku trgovinu i ulaganja između EU-a i SAD-a (TTIP)

17/09/2014

Europska unija (EU) i SAD trenutačno pregovaraju o sporazumu o trgovini koji se naziva Partnerstvo za transatlantsku trgovinu i ulaganja (TTIP). Cilj mu je poticati razvoj oba gospodarstva olakšavanjem prodaje proizvoda i usluga preko Atlantika – posebno za mala i srednja poduzeća i pritom, naravno, održati, visoku razinu zaštite potrošača, okoliša itd.

 
13. europski tjedan mobilnosti

„Naše ulice, naš izbor”

16/09/2014

Očekuje se da će više od 2 000 europskih gradova sudjelovati u obilježavanju 13. Europskog tjedna mobilnosti, godišnje europske kampanje za održivo kretanje gradom. Danas počinju razna događanja u organizaciji nacionalnih i lokalnih sudionika kampanje. Cilj je ovogodišnjim Europskim tjednom mobilnosti, sa sloganom „Naše ulice, naš izbor”, potaknuti građane da „prisvoje” urbane prostore i stvore grad u kakvom žele živjeti.

 
Europe Direct

Otvaranje novih centara mreže Europe Direct u Republici Hrvatskoj

16/09/2014

Otvaranje devet novih informacijskih centara mreže Europe Direct u Hrvatskoj u Čakovcu, Osijeku, Puli, Sisku, Splitu, Šibeniku, Vinkovcima, Virovitici i Zadru uz već postojeće informacijske centre mreže Europe Direct u Dubrovniku, Karlovcu, Novoj Gradiški i Slavonskom Brodu, te otvaranje Europskih dokumentacijskih centara u Osijeku, Rijeci i Zagrebu.

 
 

Više vijesti

Događanja

Europe Direct

Otvoren Informacijski centar Europe Direct Osijek (EDIC)

19/09/2014

Informacijski centar Europe Direct Osijek otvoren je 18. rujna 2014. u prostorijama Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje u Osijeku.

 
 

Ostala događanja

Publikacije

Liječenje u drugoj državi članici EU-a

Liječenje u drugoj državi članici EU-a

Jeste li znali? Imate pravo liječiti se u drugoj državi članici EU-a, a vaša država mora platiti dio troška ili puni trošak toga liječenja. Imate pravo znati kakve su vam mogućnosti liječenja na raspolaganju, kako druge države EU-a osiguravaju kvalitetu i sigurnost zdravstvene zaštite te je li određenom pružatelju zdravstvenih usluga zakonom dopušteno pružati te usluge. Otvorite ovu brošuru kako biste saznali više…

 
Europski ombudsman

Europski ombudsman

Dobar za poslovanje

Bez obzira ako ste veliko multinacionalno poduzeće ili srednje ili malo poduzeće te bez obzira gdje vam je sjedište u EU-u, možete se pritužiti Europskom ombudsmanu na lošu ili nedjelotvornu administraciju na razini EU-a. Ako naiđete na probleme u okviru projekta ili programa kojeg financira EU, ako niste zadovoljni kontaktima s institucijama EU-a u kontekstu natječaja ili ugovora, postupkom savjetovanja, aktivnostima lobiranja ili pokušaja dobivanja pristupa važnim dokumentima ili informacijama, Europski ombudsman vam može pomoći

 
Kratki pregled proračuna EU-a za 2014.

Kratki pregled proračuna EU-a za 2014.

Ukupno 94 % proračuna EU-a troši se na projekte u državama članicama EU-a i izvan njih. Svaki od 508 milijuna Europljana, na ovaj ili onaj način, ima koristi od proračuna EU-a. Njime se pomaže milijunima studenata, tisućama istraživača, gradovima, regijama ili NVO-ima. Proračunom EU-a pridonosi se zdravijoj i sigurnijoj hrani; novim i boljim cestama, željeznicama ili zračnim lukama, čišćem okolišu, većoj sigurnosti na vanjskim granicama EU-a, povećanoj pokretljivosti studenata, pomoći u obrazovanju, kulturnim razmjenama i dr.

Publikacija je dostupna u Predstavništvu

 
 

Više publikacije

Videozapisi

Više videozapisa

Dodatni alati

  • Verzija za ispis
  • Smanji tekst
  • Povećaj tekst

Budite u tijeku

Informacijske točke

Pomognite nam poboljšati

Da Ne