Navigacijski put

Navigacija po stranici

Sretan Božić Hrvatskoj

Sretni blagdani!

23/12/2014

Želimo sretne blagdane i sve najbolje u 2015.

Predstavništvo u Hrvatskoj

 
Jean Claude Juncker

Plan rada Europske komisije za zapošljavanje, rast i ulaganja

17/12/2014

Europska komisija prihvatila je 16. prosinca 2014. svoj program rada za 2015. kojim se utvrđuju mjere koje Komisija namjerava poduzeti tijekom sljedećih dvanaest mjeseci kako bi se pridonijelo zapošljavanju, rastu i ulaganjima, a građanima donijela konkretna korist.

Njime se političke smjernicepdfOdaberi prijevod prethodne poveznice   Language icon EN na temelju kojih je velika većina zastupnika u Europskom parlamentu izabrala predsjednika Junckera za predsjednika Komisije pretaču u konkretne mjere. On odražava jasnu poruku poslanu europskim građanima da će se Komisija puno baviti bitnim stvarima, a malo manje bitnim.

 
Energy Security - image @ morguefile

Sigurnost opskrbe energijom – novosti

12/11/2014

Nakon sedam krugova pregovora i uz posredovanje potpredsjednika Europske komisije Günthera H. Oettingera usuglašen je dogovor o opskrbi plinom u Ukrajini, a time i u Europskoj uniji, vrijedan 4,6 milijardi dolara.

 
Foto natječaj "Lov na najbolji EU trenutak"

Izložba u Kući Europe - „Dijete u vremenu“

20/11/2014

Trajanje izložbe: 16. prosinca 2014. – 31. siječnja 2015.

Mjesto: Kuća Europe, Augusta Cesarca 4, Zagreb 

Radno vrijeme izložbe: ponedjeljak – petak, 9.00 – 16.00

 
Posjetite Advent na Europskom trgu!

Posjetite Advent na Europskom trgu!

21/11/2014

Doživite Božić o kakvom oduvijek sanjate: uživajte u biranim delicijama i glazbenim poslasticama na novoj, čarobnoj lokaciji u gradu.
Dođite na Europski trg i uživajte u Adventu!

29. studenog do 31. prosinca 2014.

Trg ispred Kuće Europe, Augusta Cesarca 4.

 
 

Naslovi

Prava putnika

Prava putnika – rezultati istraživanja Eurobarometra

22/12/2014

Gotovo jedna trećina građana EU-a (31 %) svjesna je svojih prava i obveza pri kupnji putne karte, dok ih je 59 % izjavilo da s tim nisu upoznati. 

 
Siromaštvo @ deathtostock

Hrvatskoj 36,6 milijuna eura iz Fonda za europsku pomoć najugroženijima

18/12/2014

Europska komisija odobrila je danas hrvatski operativni program za korištenje novog Fonda za europsku pomoć najugroženijima (FEAD). Hrvatska će u razdoblju od 2014. do 2020. dobiti 36,6 milijuna eura (u trenutnim cijenama) za hranu i osnovnu materijalnu pomoć najugroženijim osobama u zemlji (što će se dopuniti s gotovo 6,5 milijuna eura iz nacionalnih izvora).

 
Europski socijalni fond

Hrvatskoj 1,8 milijardi eura za zapošljavanje i socijalno uključivanje

18/12/2014

Europska komisija danas je donijela nacionalni Operativni program za provedbu Europskog socijalnog fonda i Inicijative za zapošljavanje mladih (YEI) u Hrvatskoj.

 
 

Više vijesti

Događanja

Voditelj predstavništvaBranko baričević na otvorenju radova SECEL-a

Voditelj predstavništva Baričević na otvorenju radova izgradnje SEECEL-a

19/12/2014

Svečano otvaranje radova izgradnje Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija zemalja Jugoistočne Europe (SEECEL).

 
 

Ostala događanja

Publikacije

Činjenice i brojke o zajedničkoj ribarstvenoj politici

Činjenice i brojke o zajedničkoj ribarstvenoj politici

Informacije koje ćete naći na ovim stranicama prikupili su stručnjaci koji rade u znanstvenim institutima, upravama država Europske unije, europskim institucijama i međunarodnim organizacijama. Ovo izdanje iz 2014. uključuje najvišu kvalitetu i najširu pokrivenost podataka koju smo ikada imali.

 
Priče iz naših šuma

Priče iz naših šuma

U svim se europskim kulturama ljudski život simbolično povezuje sa životom drveta. U ovoj antologiji ta se veza promatra s novog gledišta koje nude poezija i proza iz svih država članica EU-a. Tekstovi su ilustrirani dječjim crtežima koji pružaju jedinstvene, šarene i duboko pronicave uvide u to kako djeca vide šume i što očekuju od nas.

 
Vodič za nastavnike

Vodič za nastavnike

Cilj je ovog poglavlja predstaviti države članice Europske unije i istaknuti da EU i Europa nisu isto. Prvi je cilj upoznati učenike s EU-om. Valja naglasiti prvobitni razlog utemeljenja EU-a, a to je osiguravanje mira između država članica. Preporučuje se istaknuti da je prva faza EU-a, Europska zajednica za ugljen i čelik (EZUČ), stvorena nedugo nakon kraja Drugoga svjetskog rata. Ugovor o EZUČ-u potpisan je 1951. i stupio je na snagu 1952. godine. Tada je međusobno nepovjerenje između stranaka potpisnica još bilo znatno. Ugovori koji su ustanovili Europsku ekonomsku zajednicu (EEC) i Europsku zajednicu za atomsku energiju (EURATOM) potpisani su 1957., a stupili su na snagu 1958. godine. Poznati su kao Rimski ugovori.

 
 

Više publikacije

Videozapisi

Više videozapisa

Dodatni alati

  • Verzija za ispis
  • Smanji tekst
  • Povećaj tekst

Budite u tijeku

Informacijske točke

 

Pomognite nam poboljšati

Da Ne