Predstavništvo u Hrvatskoj
Naslovi
Željeznica
24/04/2017

Države članice EU-a danas su odobrile prijedlog Komisije o ulaganju 22,1 milijuna eura u sedam djelovanja kojima će se pridonijeti razvoju održive i učinkovite prometne i energetske infrastrukture. Sredstva će se osigurati iz Instrumenta za povezivanje Europe (CEF), jednog od glavnih instrumenta za financiranje u okviru strategije promicanja rasta, zapošljavanja i konkurentnosti putem ciljanih ulaganja u infrastrukturu na europskoj razini koja se provodi u cilju uspostave energetske unije u EU-u. Hrvatska ima jedan od odabranih projekata.

Fasade ulice u Tallinu
19/04/2017

Nedostatak digitalnih kompetencija, odnosno računalna nepismenost jedan je od problema EU koji se negativno odražava na mogućnost zapošljavanja budući da su osobe bez osnovnih digitalnih kompetencija neaktivne na tržištu rada i teško se uključuju na isto. Rješenje je nadohvat ruke.

Događanja

U duhu 60. obljetnice potpisivanja Rimskih sporazuma koji su postavili temelje današnje Europske unije, diljem Europe će se tijekom Europskog tjedna održavati događanja kojima će se pridružiti i Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj.

Datum:
08/05/2017 - 13/05/2017 - -
Vrijeme:
- - 10:00 - 14:00
Povjerenica Corina Crețu

Dijalog s građanima s europskom povejrenicom za regionalnu politiku, Corinom Crețu i ministricom Republike Hrvatske za regionalni razvoj i fondove Europske unije, Gabrijelom Žalac

#EUdialogues

Datum:
27/04/2017
Vrijeme:
16:00