Navigacijski put

Navigacija po stranici

Prvi Startup Week Europe u Hrvatskoj

Startup Week Europe 2016.

KADA: 03., 04. i 05. veljače 2016.

GDJE: Zagreb, Šibenik, Rijeka

TKO: brzorastuće tvrtke koje žele izaći na jedinstveno europsko tržište

 

Prvi Startup Week Europe u Hrvatskoj otvara hrvatske startupe europskom tržištu

U Zagrebu se 4. veljače u Kući Europe i 5. veljače u prostoru cafea Johann Franck održava prvi Startup Europe Week Zagreb, službeno događanje Europske komisije posvećeno brzorastućim tvrtkama koje žele izaći na jedinstveno europsko tržište - u organizaciji hrvatskih organizacija Netokracije i Impact Huba.


Startup Europe WeekLanguage icnon (EN) će u prvom tjednu veljače naglasiti važnost startupova za razvoj hrvatske i europske digitalne ekonomije, pri čemu će predstavnici institucija, ali i drugih članova startup ekosistema poput fondova rizičnog kapitala, moći objasniti kako mogu kroz svoje programe plasiranje startupa na strano tržište, kako europsko  - tako i svjetsko!
Praktično znanje na tom putu pružit će i uspješni hrvatski poduzetnici koji će prestaviti svoj put prema uspjehu, kako u digitalnim, tako i tradicionalnim industrijama, a koje se šira na strana tržišta.

Dvodnevni program uključuje:

Službeni dio: 

četvrtak, 4. veljače  u Kući Europe (17:00-19:00)

 

 

 

 

 

 

 

 

 Prvi je dan, četvrtak, rezerviran za predstavljanje startup podrške te razgovor s uspješnim poduzetnicima. Program otvara Ludolf Van Hasselt, voditelj Odjela za prioritetne mjere i političko izvještavanje Glavne uprave za komunikacije u Europskoj komisiji. Potom slijedi predstavljanje institucija, koje će se u ovom slučaju naći u koži startupera, odnosno pitchat će svoje programe u nekoliko minuta.
Hermes Arriaga predstaviti će The Inkubator, program za društveno odgovorne poduzetnike, Bernard Smith predstavit će IDA Ireland, Ivana Čuljak govorit će uime Razvojne agencije Zagreb, Antonija Mršić uime Ministarstva poduzetništva i obrta, Gojko Jelavić uime Hrvatske gospodarske komore, Goran Becker uime agencije HAMAG-BICRO, a Davorin Štetner uime Hrvatske mreže poslovnih anđela, CRANE. Tomislav Pokrajčić predstavit će nezavisne hrvatske izvoznike softvera, CISEx, Grega Potokar ABC Akcelerator, Antonija Bilić Arar(BlaBlaCar) a Ivo Špigel (član Uprave tvrtke Perpetuum Mobile te autor knjige European Startup Revolution) održati će kratka predavanja u kontekstu teme poduzetništva u Europi.

Nakon predstavljanja i predavanja na panel raspravi će svoja iskustva dati oni koji su se susreli s nastupom na europskom, ali i svjetskom tržištu – hrvatski tehnološki poduzetnici. To su ovom prilikom Alan Sumina, osnivač i direktor Nanobita, nositelj titule EY poduzetnika godine za 2015. Većina korisnika ove tvrtke koja razvija mobilne igre nalazi se na zapadnom tržištu, a tvrtka je nedavno iskazala interes za otvaranjem ureda u drugoj članici Europske unije, Rumunjskoj.

Na panelu će biti i Tomislav Bilić, osnivač i direktor Inchooa, najveće hrvatske ecommerce development agencije, koja više od polovice svog prometa realizira upravo kroz tržište Europske unije, te Tomislav Car, suosnivač i direktor Infinuma, tvrtke koja se bavi razvojem web i mobilnih aplikacija.

Izvještaj sa prvog dana

Galerija fotografija

Radionica:

petak, 5. veljače u caféu Johann Franck (18:00-20:00)

U formi speed datinga sudionici će imati priliku međusobno se upoznati – povezat će se novi i budući poduzetnii s iskusnijim kolegama, kao i predstavnicima organizacija i fondova koji im mogu pomoći.

 

Osim u Zagrebu, Startup Week Europe održat će se 03. veljače i u Šibeniku i Rijeci.  

Prijave: 

Zagreb

Rijeka

Šibenik

 

Dodatni alati

  • Verzija za ispis
  • Smanji tekst
  • Povećaj tekst

Informacijske točke

Pomognite nam poboljšati

Da Ne