Navigacijski put

Navigacija po stranici

Dijalog s građanima s povjerenikom Nevenom Mimicom 3. ožujka 2014.

Dijalog s građanima s povjerenikom Nevenom Mimicom 3. ožujka 2014.

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj poziva vas na Dijalog s građanima s povjerenikom za zaštitu potrošača, Nevenom Mimicom u Zagrebu.

 

Koje je vaše mišljenje o Europskoj uniji?

Jesmo li na pravom putu? Kako se možemo poboljšati?

Europska unija zahvalna je na doprinosu građana.

Europska komisija poziva vas na Dijalog s građanimas povjerenikom za zaštitu potrošača Nevenom Mimicom u

ponedjeljak, 3. ožujka 2014. u 16 sati u Hypo Centru, Zagreb.

Svi zainteresirani koji nisu u mogućnosti osobno prisustvovati dijalogu mogu ga pratiti uživo putem interneta:

... ili se pridružiti dijalogu putem Twittera (#EUdeb8), unaprijed uputiti komentare ili pitanja na Facebook-stranicu Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj ili ih poslati putem elektroničke pošte na: COMM-REP-ZAG-EVENTS@ec.europa.eu.

Nije tajna da građani nisu uvijek upoznati s načinom na koji se donose odluke koje utječu na njihov život. Dijalog s građanima jedan je od načina na koji je građanima tijekom 2013. pružena prilika da izraze svoja mišljenja i očekivanja, a ta će se inicijativa nastaviti i tijekom 2014. Ideje i mišljenja koji su proistekli iz dijaloga inspiracija su institucijama Europske unije u budućem radu. Rasprava 3. ožujka dijelom je tog važnog dijaloga s građanima.

Rasprava u Zagrebu usredotočit će se na tri bitne teme: 

 • Hrvatska – gotovo godinu dana članstva u EU-u: što se promijenilo?
  Mnoge prednosti ulaska u Europsku uniju vidljive su i prije pristupanja – primjerice jednostavnije putovanje. No tek puno članstvo u Europskoj uniji može zaista ponuditi sve prednosti građanstva Europske unije, od boljih obrazovnih mogućnosti do kupnje putem interneta. Za Hrvatsku kao zemlju prednosti su mnogobrojne, od povećanja dostupnih sredstava iz strukturnih fondova do toga da se njezin glas čuje ne samo u Europskoj uniji, već putem nje i na globalnoj razini.
  Kakav je vaš doživljaj članstva u Europskoj uniji, što je prošlo dobro, a gdje vam očekivanja nisu ispunjena?
 • Gospodarska kriza – u kojim područjima Europska unija i njezine države članice moraju pojačati napore kako bi ponovno pokrenule gospodarski rast?
  Gospodarska kriza pogodila nas je 2008. godine. Mnogo je toga učinjeno, postoje ohrabrujuće naznake da se situacija poboljšava diljem Europe, no kriza je još uvijek prisutna. U kojim područjima Europska unija mora pojačati djelovanja kako bi se učinkovito uhvatila u koštac s njom? Kako Hrvatska i druge države članice mogu ponovno pokrenuti gospodarski rast? Koja je pritom uloga institucija Europske unije, nacionalnih vlada, velikih korporacija, malih poduzeća i pojedinaca?
  Zanimaju me vaši stavovi i prijedlozi.
 • Politika zaštite potrošača – koja očekivanja imate kao europski potrošači?
  Politika zaštite potrošača nudi priliku za vrlo pozitivan učinak na kvalitetu svakodnevnog života ljudi. Svatko od nas je potrošač: želimo biti sigurni i, osobito u doba teških gospodarskih uvjeta, želimo znati da svoj novac pametno trošimo. Politikom zaštite potrošača potrošačima se mora omogućiti povoljnija kupnja i djelotvorno korištenje vlastitih prava.
  Mnogo je područja u kojima potrošači, kako u Hrvatskoj tako i u čitavoj Europi, imaju priliku za uštedu – manji troškovi za energiju, manje naknade bankama ili pak kupnja trajnije robe bolje kvalitete. Tržišta moraju raditi na korist potrošača, a ne samo obratno.
  Zanimaju me vaše ideje o tome kako svakom Europljaninu omogućiti najpovoljniju moguću kupnju.

Praktične informacije

Mjesto održavanja: Hypo Centar, Slavonska avenija 6, Zagreb

Molimo prijavite svoje sudjelovanje na adresu elektroničke pošte (ime i prezime i grad/mjesto odakle dolazite): COMM-REP-ZAG-EVENTS@ec.europa.eu

Napomena
Prijava sudjelovanja i moguće prikupljanje osobnih podataka izvršit će se u skladu s Direktivom 95/46/EZpdf i Uredbom (EZ) br. 45/2001pdf. Obrada podataka bit će ograničena i korištena isključivo u svrhu potrebe organiziranja događanja. Moguće je da će Europska komisija arhivirati podatke. Prijava i sudjelovanje na samom događanju podrazumijevaju i suglasnost s fotografiranjem te video i audio snimanjem.

 

 

Dodatni alati

 • Verzija za ispis
 • Smanji tekst
 • Povećaj tekst

Budite u tijeku

Informacijske točke

Pomognite nam poboljšati

Da Ne