Cale de navigare

Microfinanţare

Uniunea Europeană derulează programe de microcreditare prin care facilitează acordarea de împrumuturi de până la 25 000 EUR persoanelor fizice autorizate şi firmelor cu mai puţin de 10 angajaţi.

UE nu oferă microcredite (împrumuturi de până la 25 000 EUR) direct persoanelor fizice sau juridice, ci pune la dispoziţia intermediarilor fonduri (garanţii, împrumuturi, garanţii de participare la capital etc.) care le permit acestora să acorde întreprinderilor mici finanţare pentru participarea la capital, credite etc.

În calitate de (viitor) antreprenor, vă puteţi adresa unui organism care furnizează microfinanţare în ţara dumneavoastră şi care participă la una dintre următoarele iniţiative:

Iniţiative UE de microfinanţare

PCI English (Programul-cadru pentru competitivitate şi inovare) vine în sprijinul microantreprenorilor care vor să demareze sau să extindă o afacere.

 • Obţineţi un microcredit English
  Lista furnizorilor de microcredite din ţara dumneavoastră
 • Oferiţi microcredite English
  Informaţii despre garanţii pentru potenţialii furnizori de microcredite

Progress (Instrumentul european de microfinanţare Progress) oferă, prin intermediul furnizorilor de microcredite, fonduri pentru persoanele care şi-au pierdut locul de muncă şi vor să demareze o afacere sau pentru antreprenorii care vor să-şi extindă afacerea, dar nu au acces la servicii bancare tradiţionale.

 • Obţineţi un microcredit
  Verificaţi dacă există furnizori de microcredite în ţara dumneavoastră.
 • Obţineţi un microcredit English
  Informaţii despre garanţii English şi instrumentele finanţate English pentru furnizorii potenţiali de microcredite.

JEREMIE English (Resurse europene comune pentru microîntreprinderi şi întreprinderi mici şi mijlocii) permite statelor membre să utilizeze fonduri structurale pentru a sprijini întreprinderile mici şi foarte mici. În unele ţări din UE, furnizorii de microcredite beneficiază de garanţii, credite şi garanţii de participare la capital.

 • Obţineţi un microcredit EnglishDeutschfrançais
  Pentru a obţine lista intermediarilor financiari din ţara dumneavoastră, contactaţi autoritatea naţională sau regională de gestionare a fondurilor structurale.
 • Oferiţi microcredite English
  Informaţii despre garanţii, credite şi garanţii de participare la capital pentru potenţialii furnizori de microcredite

Strict pentru furnizorii nebancari de microcredite:

JASMINE English (Acţiunea comună în sprijinul instituţiilor de microfinanţare din Europa) dezvoltă capacitatea furnizorilor de microcredite şi îi ajută să devină operatori viabili şi durabili pe piaţa creditelor.

 • Asistenţă financiară şi tehnică English
  Informaţii pentru potenţialii furnizori de microcredite

Alte linkuri

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Ajutaţi-ne să îmbunătăţim portalul

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră: