Navigációs útvonal

Mikrofinanszírozás

Az Európai Unió mikrohitel-programokat működtet (amelyek 25 000 eurónál kisebb kölcsönökre irányulnak) önfoglalkoztatók, valamint 10-nél kevesebb alkalmazottat foglalkoztató vállalkozások számára.

Az EU nem közvetlenül a vállalkozásoknak vagy magánszemélyeknek kínál mikrokölcsönöket (25 000 eurót meg nem haladó összegű kölcsönöket), hanem közvetítők rendelkezésére bocsát garanciákat, hiteleket és tőkét, ők kölcsönöznek aztán a kisvállalkozásoknak, vagy tőkefinanszírozást kínálnak nekik.

Ha Ön (leendő) vállalkozó, az országában található mikrofinanszírozás-szolgáltatókhoz fordulhat, amelyek a következő uniós kezdeményezések egyikében vesznek részt:

Uniós mikrofinanszírozási kezdeményezések

A versenyképességi és innovációs keretprogram a mikrovállalkozókat segíti vállalkozásuk elindításában vagy bővítésében English.

 • Mikrokölcsön igénylése English
  Az országában működő mikrokölcsön-szolgáltatók listája
 • Mikrohitel nyújtása English
  A garanciákról szóló tájékoztatás potenciális mikrohitel-szolgáltatók számára.

Progress mikrofinanszírozás (európai Progress mikrofinanszírozási eszköz): mikrokölcsönt nyújt azok számára, aki munkájukat elveszítették, és saját vállalkozást kívánnak indítani, illetve olyan vállalkozóknak, akik fejleszteni szeretnék már meglévő vállalkozásukat, ám a hagyományos banki szolgáltatásokhoz nem tudnak hozzáférni.

 • Mikrokölcsön igénylése
  Ellenőrizze, hogy működik-e már mikrohitel-szolgáltató az országban, ahol Ön él
 • Mikrohitel nyújtása English
  Potenciális mikrohitel-szolgáltatóknak szóló információk a garanciákról English és a finanszírozott eszközökről English.

JEREMIE program English (mikro-, kis- és középvállalkozásokat támogató közös európai források): lehetővé teszi az uniós országok számára azt, hogy az uniós strukturális alapokat kis- és mikrovállalkozások támogatására használják fel. Egyes tagországokban a mikrohitel-szolgáltatók garanciákat, hiteleket és tőkét kapnak.

 • Mikrokölcsön igénylése EnglishDeutschfrançais
  Ha az országában működő pénzügyi közvetítőkről szeretne tájékozódni, kérjük, lépjen kapcsolatba a strukturális alapokkal foglalkozó tagállami vagy regionális irányító hatósággal.
 • Mikrohitel nyújtása English
  A garanciákról, hitelekről és tőkéről szóló tájékoztatás potenciális mikrohitel-szolgáltatók számára.

Kizárólag nem banki mikrohitel-közvetítők számára:

JASMINE program English (európai mikrofinanszírozási intézményeket támogató közös program): javítja a mikrohitel-szolgáltatók kapacitását, és segíti őket abban, hogy fenntartható és életképes szereplőkké váljanak a hitelpiacon.

 • Pénzügyi és műszaki segítségnyújtás English
  Tájékoztatás potenciális mikrohitel-szolgáltatók számára.

Kapcsolódó weboldalak

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Segítsen tökéletesíteni honlapunkat!

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?