Navigacijski put

Mikrofinanciranje

Europska unija organizira programe mikrofinanciranja (zajmove do 25.000 eura) za samozaposlene osobe i tvrtke s manje od 10 zaposlenika.

EU ne nudi izravne mikrozajmove (zajmove do 25.000 eura)pojedincima ili poduzećima, nego osigurava jamstva, zajmove i kapital posrednicima koji zatim mogu dati zajmove ili staviti kapital na raspolaganje malim poduzećima.

Kao (budući) poduzetnik možete se obratiti pružatelju mikrofinanciranja u svojoj državi koji sudjeluje u nekoj od sljedećih inicijativa EU-a:

Inicijativa mikrofinanciranja u EU-u

CIP English(Okvirni program za tržišno natjecanje i inovacije) podržava mikropoduzetnike pri pokretanju i proširenju poslovanja.

 • Uzmite mikrozajam English
  Popis pružatelja mikrozajmova u vašoj državi.
 • Pružite mogućnost mikrokreditiranja English
  Informacije o jamstvima za potencijalne pružatelje mikrokredita.

Progress Microfinance(Europski program Progress Microfinance) osigurava mikrozajmove osobama koje su izgubile posao i žele pokrenuti vlastito poslovanje ili osobama koje žele razviti postojeće poslovanje, ali nemaju pristup klasičnim bankarskim uslugama.

 • Uzmite mikrokredit
  Provjerite postoji li u vašoj državi pružatelj mikrokreditiranja.
 • Pružite mogućnost mikrokreditiranja English
  Informacije o jamstvima Englishi instrumentima financiranja Englishza potencijalne pružatelje mikrokredita.

JEREMIE English(Zajednički europski resursi za mikro i srednja poduzeća) omogućuje državama EU-a da iskoriste strukturne fondove EU-a za pružanje podrške malim i vrlo malim poduzećima. U nekim državama EU-a pružatelji mikrokredita iskrištavaju prednosti jamstava, zajmova i kapitala.

 • Uzmite mikrokredit
  Popis financijskih posrednika u svojoj državi možete zatražiti od nacionalnih ili regionalnih tijela za upravljanje strukturnim fondovima.
 • Pružite mogućnost mikrokreditiranja English
  Informacije o jamstvima, zajmovima i kapitalu za potencijalne pružatelje mikrokredita.

Samo za pružatelje mikrokreditiranja koji nisu banke:

JASMINE English(Zajednička akcija za potporu institucijama za mikrofinanciranje u Europi) poboljšava kapacitet pružatelja mikrokreditiranja i pomaže im da postanu aktivni održivi i vitalni sudionici na kreditnom tržištu.

 • Financijska podrška i tehnička pomoć English
  Informacije za potencijalne pružatelje mikrokreditiranja.

Odaberite verziju s visokim kontrastom Postavi normalnu veličinu fonta na stranici Povećaj veličinu fonta za 200% pošalji ovu stranicu prijatelju Ispiši ovu stranicu

 

Pomognite nam poboljšati

Jeste li pronašli ono što ste htjeli?

Da Ne

Što ste tražili?

Imate li prijedloge?