Cale de navigare

Contractanţi şi beneficiari

Aflaţi cine sunt beneficiarii granturilor europene şi ai contractelor de achiziţii publice încheiate de Comisia Europeană.

Vreţi să aflaţi care sunt organizaţiile şi întreprinderile care au primit fonduri din bugetul UE? Puteţi găsi aceste informaţii consultând Sistemul de transparenţă financiară DeutschEnglishfrançais.

Sistemul conţine detalii cu privire la beneficiarii care au fost plătiţi direct de Comisie. Sumele alocate astfel reprezintă circa 20% din bugetul UE şi, în general, sunt orientate către proiecte din următoarele domenii:

  • cercetare
  • educaţie şi formare
  • transport şi energie.

Începând din 2009, în sistemul de transparenţă financiară figurează şi contractanţii care furnizează bunuri şi prestează servicii zilnic în favoarea Comisiei, precum şi alte cheltuieli administrative ale instituţiei, cu excepţia costurilor de personal.

EuropeAid vă pune la dispoziţie un motor de căutare Englishespañolfrançaiscare oferă acces la datele referitoare la beneficiarii din domeniul ajutorului extern Englishfrançais. Pentru beneficiarii din domeniul ajutorului umanitar Englishfrançaiseste disponibilă o bază de date separată.

Informaţiile referitoare la contractanţii şi beneficiarii care primesc fonduri europene prin intermediul autorităţilor naţionale şi regionale (80% din bugetul UE) pot fi accesate pe site-urile de internet specifice:

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Ajutaţi-ne să îmbunătăţim portalul

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră: