Navigációs útvonal

Az uniós támogatások kedvezményezettjei és a közbeszerzési eljárások nyertes ajánlattevői

Ön is utánanézhet annak, kinek ítélt oda a Bizottság támogatást, és ki nyerte el a Bizottság által indított közbeszerzési eljárások során meghirdetett szerződéseket

Kíváncsi arra, mely szervezetek és vállalkozások kaptak pénzt az EU költségvetéséből? A pénzügyi átláthatósági rendszer DeutschEnglishfrançaissegítségével megtudhatja, kik a Bizottság kifizetéseinek a kedvezményezettjei.

A pénzügyi átláthatósági rendszer tartalmazza azoknak az adatait, akik a Bizottságtól közvetlen támogatásban vagy közbeszerzési szerződésért járó közvetlen kifizetésben részesültek. Az így folyósított összegek az EU költségvetésének mintegy 20%-át teszik ki, és elsősorban az alábbi szakpolitikai területekre irányulnak:

  • kutatás
  • oktatás és képzés
  • közlekedés és energia.

2009-től kezdve a pénzügyi átláthatósági rendszer azoknak a szerződéses vállalkozóknak az adatait is tartalmazza, akiktől a Bizottság napi működéséhez szükséges árukat és szolgáltatásokat rendel, illetve akik más adminisztratív (a személyi költségeket nem tartalmazó) kiadásokat jelentő bizottsági kifizetések kedvezményezettei.

Speciális keresőprogram Englishespañolfrançaisbiztosít hozzáférést a külső segítségnyújtás Englishfrançaiskedvezményezettjeinek adataihoz. A programot a EuropAid működteti. Külön adatbázis tartalmazza a humanitárius segítségnyújtás Englishfrançaiskedvezményezettjeivel kapcsolatos információkat.

Az olyan vállalkozásokról és szervezetekről, amelyek tagállami vagy regionális hatóságokon keresztül részesülnek uniós forrásokban (mely kiadások az EU költségvetésének 80%-át teszik ki), az alábbi webhelyeken lehet tájékozódni:

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Segítsen tökéletesíteni honlapunkat!

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?