Навигационна пътека

Получатели на безвъзмездни средства от ЕС и изпълнители

Научете на кого Комисията е предоставила безвъзмездни средства и кой е сключил договор с Комисията чрез процедури за обществена поръчка.

Искате да знаете кои организации и компании са получили пари от бюджета на ЕС? Системата за финансова прозрачност DeutschEnglishfrançaisпоказва на кого плаща Комисията.

Системата за финансова прозрачност съдържа подробни данни за получателите на безвъзмездни средства и изпълнителите, на които Комисията плаща директно - това са около 20% от бюджета на ЕС главно в следните области на политиката:

  • научни изследвания
  • образование и обучение
  • транспорт и енергетика.

От 2009 г. системата за финансова прозрачност обхваща и изпълнителите, които доставят на Комисията стоки и услуги ежедневно, както и други административни разходи на Комисията без разходите за персонала.

Създадена бе специална търсачка Englishespañolfrançais, управлявана от EuropAid, за достъп до подробна информация за бенефициентите в сферата на външната помощ Englishfrançais. За бенефициентите в сферата на хуманитарната помощ Englishfrançaisима отделна база данни.

За получателите на безвъзмедни средства и изпълнителите, които получават средства от ЕС чрез национални и регионални органи (около 80% от бюджета на Съюза), тази информация може да бъде намерена на съответните сайтове:

Висококонтрастна версия Нормален размер на шрифта Максимален размер на шрифта Изпратете на приятел Разпечатайте страницата

 

Помогнете ни да направим сайта по-добър

Намерихте ли търсената от вас информация?

Да Не

Какво търсехте?

Имате ли предложения?