Navigációs útvonal

Levélküldeményekkel kapcsolatos tudnivalók

Ha Ön az Európai Bizottságnak küld levelet, kérjük, a borítékon tüntesse fel a megfelelő (brüsszeli Deutsch English Français vagy luxembourgi Deutsch English Français) épület betű- és/vagy számkódját, valamint az illetékes munkatársunk irodájának számát, hogy küldeménye hamar eljusson a címzetthez, és Ön a lehető legrövidebb időn belül választ kaphasson. Ha Ön a levél írásakor kapcsolatban áll a Bizottság valamelyik munkatársával, a levél kézbesítését felgyorsíthatja, ha a kérdéses személytől megérdeklődi az épületkódot és az iroda számát.

A levelek belső kézbesítésének megkönnyítése céljából a Bizottság minden munkatársát felkérte, hogy az épületkódot és irodaszámot tartalmazó levelezési címüket mindazoknak megküldjék, akikkel munkakapcsolatban állnak.

A teljes cím a következőképpen néz ki:

Keresztnév VEZETÉKNÉV
a kérdéses főigazgatóság vagy szolgálat (rövidített vagy teljes) megnevezése (vagy mindkettő)
[Európai Bizottság]
ÉPÜLETKÓD / Iroda száma
B-1049 Bruxelles BELGIUM

vagy

Keresztnév VEZETÉKNÉV
ÉPÜLETKÓD / Iroda száma
B-1049 Bruxelles BELGIUM

Ön akkor is írhat a Bizottság munkatársainak, ha nem ismeri a címzett irodájának számát vagy az épület kódját. Ekkor a Bizottság név- címjegyzékében DeutschEnglishfrançais nézhet utána a vonatkozó adatoknak, melyek közül a főigazgatóság, illetve a megfelelő szervezeti egység nevét mindig fel kell tüntetnie a borítékon.

Az alábbiakban egy kitalált személy adatainak segítségével illusztráljuk, hogyan épül fel a fentiekben ismertetett teljes cím egy konkrét példa esetében:

John SMITH
Kutatási Főigazgatóság
[Európai Bizottság] LABO 01/123
B-1049 Bruxelles BELGIUM

vagy csak

John SMITH
Kutatási Főigazgatóság
B-1049 Bruxelles BELGIUM

Ha a Bizottság név- és címjegyzékében DeutschEnglishfrançais szereplő információkat a fenti címmintának megfelelően pontosan feltünteti, levelét az Európai Bizottság postaszolgálata még a Brüsszelen kívüli címzetteknek is kikézbesíti.

Ön személyesen az alábbi címen adhatja le az Európai Bizottság munkatársainak eljuttatni kívánt dokumentumokat, küldeményeket:

Avenue du Bourget 1
1140 Evere
BELGIUM

A személyesen kézbesített küldeményeket átvevő iroda munkanapokon hétfőtől csütörtökig reggel 7:30-tól délután 17:00 óráig, pénteken 7:30-tól 16:00 óráig tart nyitva.

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Segítsen tökéletesíteni honlapunkat!

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?