This site has been archived on 2013
23/07/2013

Sökväg

What's new?

Did you know that 2013 is the European Year of Citizens? Read more ...

 
Vad blir det till middag?

När dina föräldrar växte upp fick de nog höra ”man äter det som serveras”. Men nuförtiden blir vi överösta med valmöjligheter och frågan är hur vi ska kunna välja det som är nyttigast för oss när det finns en uppsjö av olika livsmedel.

Man säger att vi är vad vi äter och även om nyttig kost inte är ett botemedel i sig, är det en stor hjälp när det gäller att förebygga dessa problem. Det vi äter påverkar våra liv oerhört mycket: sex av de sju största riskfaktorerna i Europa som leder till för tidig död har att göra med hur vi äter, dricker och motionerar.

Det bästa receptet

Det bästa receptet för ett hälsosamt liv är regelbunden motion och en välbalanserad kost. Egentligen är det något som vi alla redan vet, men när det är så mycket som ska hinnas med är problemet oftast att vi helt enkelt inte bryr oss om att laga en ordentlig måltid eller ta en joggingtur. Det handlar om vilka val vi gör.

Föda för hjärnan

En hälsosam livsstil får dig att må bättre, du kommer ha mer energi och känna dig på bättre humör. Här är några tips för att hjälpa dig komma igång:

  • Hoppa aldrig över måltider
  • Ät mycket frukt och grönsaker
  • Drick mycket vatten
  • Undvik godis och läsk
  • Dra ner på den feta maten
  • Motionera regelbundet
Visste du att...
Enligt FN finns det fler människor i världen som är överviktiga än som är undernärda.

För mer information: