This site has been archived on 2013
23/07/2013

Cale de navigare

What's new?

Did you know that 2013 is the European Year of Citizens? Read more ...

 
Ce avem la masă?

„Mâncăm ce avem pe masă.” Asta li se spunea probabil părinţilor noştri. Dar în ziua de astăzi suntem copleşiţi de alegeri, iar întrebarea este cum să alegem ce este cel mai bun pentru noi când alimentele există din abundenţă.

Se estimează că 40% dintre copiii din România sunt supraponderali. Supraponderabilitatea poate duce la boli cronice, precum diabetul, afecţiuni ale inimii şi cancer. Se spune că suntem ceea ce mâncăm şi deşi o alimentaţie bună nu este un leac în sine, aceasta ne ajută foarte mult să prevenim astfel de probleme… Ceea ce mâncăm are un impact important asupra vieţii noastre: în Europa, şase dintre principalii şapte factori care duc la o moarte prematură sunt legaţi de cum mâncăm, bem şi facem mişcare.

Cea mai bună reţetă

O dietă echilibrată în combinaţie cu mişcarea în mod regulat asigură cea mai bună reţetă pentru o viaţă sănătoasă. Ştim cu toţii asta, dar din cauza solicitărilor numeroase şi a timpului limitat, problema este că nu ne deranjăm să gătim o masă sănătoasă sau să mergem să alergăm. Este vorba de alegerile pe care le facem.

Hrană pentru minte

Un stil de viaţă sănătos te va face să te simţi mai bine – vei avea mai multă energie şi o dispoziţie mai bună. Iată câteva sugestii care să te ajute în acest sens:

  • Nu sări peste mese.
  • Mănâncă multe fructe şi legume.
  • Bea multă apă.
  • Evită dulciurile şi băuturile acidulate.
  • Consumă puţine grăsimi.
  • Fă mişcare în mod regulat.
Ştiaţi că ...?
Potrivit O.N.U., în lume, numărul persoanelor supraponderale este mai mare decât al celor care suferă de malnutriţie.

Pentru a afla mai multe informaţii: